Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Sam Blaauboer geeft "How to Sell Drugs Online (Fast) - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Sam Blaauboer op 3 juli 2019.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

How to Sell Drugs Online (Fast) - Seizoen 1

Na de ‘break-up’ met zijn vriendin zet een jonge student, samen met een vriend, Europa’s grootste drugsnetwerk op. Ik open wederom zo mijn recensie van How to Sell Drugs Online (Fast) ditmaal van het complete eerste seizoen. Mede omdat dit nog steeds de premisse is van de serie. Zoals ik in mijn eerste recensie als zei: “De eerste aflevering deed me in eerste instantie denken aan 13 Reasons why.” Waarom? Daar heb ik nog altijd geen steevast antwoord voor, maar ik ben, net als toen ik de eerste aflevering keek, verbaast over het eerste seizoen How to Sell Drugs Online (Fast).

How to Sell Drugs Online (Fast)
© Netflix


Oke, de serie staat nu zo’n maand op Netflix en dat betekent dat er genoeg tijd is geweest om de serie te kijken en een mening te vormen. Ik zal in een rap tempo het eerste seizoen gaan bespreken, dus hierbij een milde spoiler warning. Mocht je alleen mijn mening willen lezen, sla dan deze en de volgende alinea over. Hier gaan we: Moritz Zimmermann (Maximilian Mundt, Nord bei Nordwest) heeft een jaar lang zijn vriendin, Lisa (Anna Lena Klenke, Das schweigende Klassenzimmer) moeten missen omdat ze aan het studeren was in Amerika. Wanneer Lisa terugkeert in het altijd zonnige Rinseln, Duitsland is het alleen anders dan een jaar geleden. Na wat… onorthodoxe onderzoekstechnieken te hebben gebruikt komt Moritz er al snel achter dat er XTC in het spel is gekomen.

Kortom, het is niet zo gemakkelijk om je vriendin terug te winnen door drugs te verkopen op het internet.

Om Liza te imponeren sluit Moritz een deal met een ‘shady’ drugsdealer genaamd Buba (Bjarne Mädel, Murder with a View). Het gaat alleen een beetje verkeerd wat er uiteindelijk voor zorgt dat Moritz met behulp van goede vriend Lenny (Danilo Kamperidis) de drugs gaat, of eigenlijk moet, verkopen via MyDrugs (in eerste instantie bedoelt als een shop voor in-game voorwerpen). Helaas is dat niet het enige dat fout gaat. Er moet een betere landing XTC komen, relaties worden op de proef gesteld, bewijs moet worden vernietigd en mogelijke vijanden worden in de procedure gecreëerd. Kortom, het is niet zo gemakkelijk om je vriendin terug te winnen door drugs te verkopen op het internet.

How to Sell Drugs Online (Fast)
© Netflix


Het eerste seizoen van How to Sell Drugs Online (Fast) begint natuurlijk net als elke andere serie met een eerste aflevering. Deze had ik vorige maand een 6.5 gegeven. De reden kan je hier lezen. Maar om het kort samen te vatten: het feit dat het Duits is is voor mij iets te afleidend, de eerste aflevering miste in mijn optiek iets origineels en op sommige momenten was de Amerikaanse invloed iets te hoog. Maar gekeken hebbende naar de rest van het seizoen was ik aangenaam verrast.

Ik vond de originaliteit die ik miste in de eerste aflevering juist later in het seizoen.

Tijdens de tweede aflevering begon ik te merken dat ik het niet meer ‘erg’ vond om te luisteren naar een Duitse serie. De voice-overs die Moritz zo nu en dan geeft zorgen ervoor dat het meer een serie met achtergrond wordt. Ik vond de originaliteit die ik miste in de eerste aflevering juist later in het seizoen. Het grappige vond ik ook dat het lijkt alsof Moritz denk dat hij omnipotent is als het gaat om wat hij doet. Zo komt de quote: “nerd today, boss tomorrow” nog wel eens terug en dit is ook kenmerkend voor wie Mortiz is.

Daarnaast is het acteerwerk niet verschrikkelijk. De chemie tussen de personages is voor zover ik zie prima en op het script valt ook weinig aan te merken. Een superverhaal was het niet, maar ik heb zeker ergere dingen gezien. Daarom ga ik toch zeggen dat het het waard is om deze serie even te binchen als je zo’n drie uurtjes over hebt. Voor ‘shits and giggles’ (om in de trant te blijven van How to Sell Drugs Online (Fast)). Ik ben benieuwd hoe het verhaal van Moritz en zijn vrienden zich gaat ontwikkelen in seizoen twee. Voor nu geef ik het eerste seizoen een 7.
Volg How to Sell Drugs Online (Fast)
Vorige aflevering
Everybody gets a second chance
Everybody gets a second chance
03x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
How to Sell Drugs Online (Fast)