Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Shonda Rhimes verlaat ABC voor Netflix

Megacoup of gewoon slim zaken doen? Shonda Rhimes vertrekt met haar productiemaatschappij Shondaland naar Netflix en geeft ABC het nakijken.

Shonda Rhimes, vruchtbare schrijfster, producent en televisie hitseries-maakster, heeft een meerjarig contract getekend bij Netflix. Daarmee komt er een eind aan vijftien jaar van samenwerking met ABC Studios. Bij ABC maakten Rhimes en haar productiebedrijf hitseries als Grey's Anatomy, How to Get Away with Murder en Scandal, maar ook series als Private Practice, Off the Map, The Catch en Still Star-Crossed droegen haar naam.

De overstap van ABC naar Netflix gaat inhouden dat Rhimes en haar team speciaal voor Netflix aan de slag gaan met nieuwe series. Er zijn nog geen concrete plannen aangekondigd, maar dat de abonnees, Netflix en Shondaland veel van de transfer kunnen gaan verwachten mag duidelijk zijn.

Ted Sarandos, Chief Content Officer bij Netflix vertelde met trots: “Shonda Rhimes is één van de beste storytellers in de geschiedenis van de televisie. Haar werk is aangrijpend, inventief en taboedoorbrekend. Ik heb de kans gekregen om kennis te maken met Shonda en zij is een echte Netflix’er. Ze houdt van series en films, ze geeft hartstochtelijk om haar werk. We zijn zo enthousiast dat we haar welkom mogen heten bij Netflix.”

Shonda Rhimes is op haar beurt blij met deze kans: “Ik heb met Sarandos gewerkt aan een plan dat past bij mijn visie als storyteller en bij de ontwikkeling van mijn bedrijf. Ted creëert een duidelijke en veilige plek voor bedenkers bij Netflix. Hij begreep waar ik naar op zoek was. De toekomst van Shondaland heeft bij Netflix eindeloze mogelijkheden.”

Shonda Rhimes moet nog één jaar van het vierjarig contract uitzitten bij ABC. Zo blijft Rhimes werken aan de huidige en toekomstige producties zoals: For the People (2017) en de Grey's Anatomy spin-off bij ABC Studios . Er zijn al enkele series die Shondaland heeft gemaakt voor ABC te zien bij Netflix in Amerika, in Nederland zijn alleen de eerste twee seizoenen van How to Get Away with Murder te zien. Scandal is al gecanceld, net als Still Star-Crossed en The Catch. Wat er na het aflopen van het contract gaat gebeuren met de rest van de Shondaland/ABC series is nog niet bekend.

Wat denk jij? Komt Shonda Rhimes met Shondaland beter tot zijn recht bij Netflix? Zal Rhimes uiteindelijk helemaal stoppen bij ABC?


Shonda Rhimes
Embed from Getty Images
Vorige aflevering
Stay
Stay
06x15
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Linda60
15 aug 2017 11:23 -
Dit bericht is verwijderd. Hou je aan de regels, dank je wel :)
Reageer
avatar_Linda60
15 aug 2017 12:44 -
Ik hoop niet dat dit het einde van grey's anatomy betekend
Reageer
avatar_RLS90
16 aug 2017 04:35 -
Ik voorspel een hoop "vrouwen"-series in aantocht.
Reageer
avatar_DavidPrice
16 aug 2017 08:21 -
Fantastisch hoe Netflix doorpakt. Knap hoor!
Reageer
How to Get Away with Murder