Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Hvide Sande - Seizoen 1
7
Natasha Slagter geeft Hvide Sande - Seizoen 1 een 7.

Hvide Sande - Seizoen 1

Een luchtige Deense klassieke whodunnit. Kijk Hvide Sande en je krijgt direct zin in de zomer.
Vanaf november is de Deense serie Hvide Sande (White Sands) te zien op NPO. Heerlijke zomerse beelden van zon, zee en strand. Oh, wat mis ik het. De serie is wat luchtiger dan andere Deense misdaadseries, maar vrolijk werd ik er wel van.

Hvide Sande is een plaatsje aan de westkust in Denemarken. De schrijvers van de serie zijn zelf meerdere keren in Hvide Sande geweest. De serie is min of meer gebaseerd op werkelijke inwoners. Ook wordt er goed gebruik gemaakt van de plaatselijke natuur en typische bezienswaardigheden zoals de vuurtoren, de haven en de bunkers aan het strand. In werkelijkheid is Hvide Sande ook een toeristisch dorp waar je heerlijk kan zonnen en surfen. Of klink ik nu als een vakantiegids?

In de serie gaan de Deense undercover-agente Helene Falck en de Deens-Duitse rechercheur Thomas Beckman undercover als getrouwd stel dat op zoek is naar een rustiger leven buiten de grote stad. Na een jaar is een moord op een jonge Duitse surfer nog steeds niet opgelost. De Duitse vooraanstaande lokale politica vraagt Beckman om de moord op haar broer op te lossen.

De hoofdrollen worden gespeeld door de bekende Deense acteurs Marie Bach Hansen en Carsten Bjornlund (beiden bekend van Arvingerne (The Legacy). Net zoals in Nederlandse series zie je ook in Denemarken veel dezelfde spelers. Hierdoor weet je wel dat het acteerwerk goed is. Je snapt natuurlijk wel dat het spelen van een getrouwd stel zeker invloed zal hebben op hun gevoelens voor elkaar.

Luister ook goed naar de fijne titelsong

De twee openingsscènes geven direct weer wie de twee hoofdrolspelers zijn. Beiden hebben te maken met een verleden waar zo nu en dan aan gerefereerd wordt. De serie heeft vaart en flair. De twee zijn aan elkaar gewaagd en de opmerkelijke cultuurverschillen tussen Duitsland en Denemarken zorgen voor vrolijk gekibbel en zelfs kluchtige scènes.

Maar toch moet ik ook kritisch zijn. De hoofdpersonen zijn net te vaak op juiste moment op de juiste plaats. Iedereen in het plaatsje is verdacht of heeft een dubbele agenda. Soms is het allemaal te toevallig en clichématig. En hoe geloofwaardig is het dat het geen dag regent? De keren dat ik in Denemarken was, regende het toch regelmatig.

Geef mij zo'n hond als Molly!

Aan de andere kant mag dit alles de pret niet drukken. Van Hvide Sande krijg je een warm gevoel en acht afleveringen kijkplezier.
Video on youtube

Over de auter, Natasha Slagter

Natasha Slagter
In het dagelijkse leven is Natasha controller. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en series kijken. Vooral Scandinavische series zoals The Bridge (2011) en Thicker Than Water. Sinds oktober 2019 schrijft ze recensies.
Bekijk profiel van Natasha Slagter
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

boopje
18 januari 2023, 21:55
Leuke ontspannende serie. Ik ben twee keer in Denemarken geweest beide keren geen regen, dus het kan wel ;-)
2
Log in om een reactie achter te laten