Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "Hvide Sande - Seizoen 1 (Screener MyLum)" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 21 december 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Hvide Sande - Seizoen 1 (Screener MyLum)

Het Deense Hvide Sande (White Sands) hoort duidelijk bij de luchtige detectiveseries.

Verwacht geen duistere zaken of fantastisch uitziende besneeuwde vlakten. Hvide Sande (White Sands) is een serie vol met zon, zee en strand. De zaak gaat over een dood gevonden Duitse jonge surfer. Na een jaar is die zaak nog niet opgelost. Reden genoeg voor de Duitse politie er iemand van hen op te zetten. Gekrenkt als de Denen zijn zorgen ook zij voor een van hun beste politieagenten. Zo komen de Duits-Deense Thomas en Deense Helene bij elkaar. Respectievelijk Carsten Bjorlund en Marie Bach Hansen spelen de hoofdrol. Zij speelden eerder broer en zus in de televisieserie Arvingerne (The Legacy).

Gewoon fijne televisie zonder al teveel diepgang of teveel donkere gedachten.



Thomas en Helene moeten als man en vrouw integreren in de relatief gesloten gemeenschap van Hvide Sande. Dat lukt deels, maar de wantrouwende inwoners zijn niet zo makkelijk voor zich te winnen. Zij laten het pijnlijke verleden liever achter zich. Wanneer er dan twee nieuwe mensen in hun gemeenschap willen integreren die toch net iets te nieuwsgierig zijn valt dit niet altijd goed. Aan de andere kant wordt snel duidelijk dat de gemeenschap diepe wonden heeft na de dood van de Duitse surfer. Zoals vaker blijkt er meer aan de hand dan de toeristische blaadjes beloven en de inwoners in eerste instantie laten doorschijnen. Het verhaal van zon, zee en liefde wordt al snel een nest vol met verdachten.

Hvide Sande
© TV 2


Natuurlijk staat de onderlinge relatie van Thomas en Helene al snel onder druk. Dat komt door het verschil in aanpak. Bovendien krijgen de vooroordelen tussen Duitsers en Denen op een grappige manier een plek. Het levert regelmatig snedige opmerkingen op. Dat er spanning tussen Thomas en Helene ontstaat is ook niet meer dan normaal in dit soort series. De vraag of beide iets met elkaar krijgen komt al snel bovendrijven.

In die missie is Hvide Sande wat mij betreft geslaagd.



Hvide Sande is een leuke serie om te kijken. Nergens wordt het storend, maar het wordt ook nergens echt spannend of complex. Dat lijkt precies de bedoeling van de makers. Het is een televisieserie om even uit de sleur van alledag te stappen. Een serie die makkelijk te volgen is en meer dan voldoende afleiding biedt om te blijven kijken. Gewoon fijne televisie zonder al teveel diepgang of teveel donkere gedachten. In die missie is Hvide Sande wat mij betreft geslaagd.

Deze serie is verkrijgbaar op MyLum.
Video on youtube
Volg Hvide Sande
Vorige aflevering
A Good Town
A Good Town
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Hvide Sande