Leuk?
0
2
Bekijk stemmen

HBO Max-comedyserie Julia gecanceld na twee seizoenen

HBO Max gaat niet door met een derde seizoen van het komedie-drama Julia met Sarah Lancashire.

Julia is geïnspireerd op het leven van Julia Child en haar langlopende televisieshow The French Chef, die een pionier was in het populaire kookprogramma-genre. Aan de hand van Julia en haar unieke 'can-do' geest verkent de serie een veranderende tijd in de Amerikaanse geschiedenis: de opkomst van publieke televisie als een nieuwe sociale instelling, feminisme en de vrouwenbeweging, de aard van beroemdheid en de culturele groei van Amerika. In de kern is de serie een portret van een liefdevol huwelijk met een veranderende en gecompliceerde machtsdynamiek.

Julia

Chris Keyser was de showrunner van Julia, dat is bedacht door Daniel Goldfarb, die de pilot schreef, en waarin Sarah Lancashire de hoofdrol speelt als de bedenker van The French Chef.

De beslissing om de serie te cancelen komt een paar weken nadat de finale van seizoen twee van Julia op 21 december uitkwam.

"We zijn zo vereerd dat we hebben samengewerkt met Chris Keyser, Daniel Goldfarb en hun meesterlijke creatieve team en dynamische cast, onder leiding van Sarah Lancashire, toen ze Julia kookten," zei een vertegenwoordiger van HBO Max in een verklaring. "Dankzij hun prachtige werk gedurende twee seizoenen van deze hartverwarmende, sensuele en inspirerende serie, kunnen we voor altijd de ongelooflijke nalatenschap van Julia Child vieren."

De vaste cast van Julia bestaat uit twee alumni van Frasier/Cheers, David Hyde Pierce en Bebe Neuwirth. Pierce heeft gezegd dat hij geen interesse heeft om zijn rol als Niles te herhalen in de reboot van Frasier (2023) op Paramount+, die er goed uitziet wat betreft een vernieuwing voor een tweede seizoen, terwijl Neuwirth terugkeerde als Lilith in een aflevering van het eerste seizoen. Toch maakt het einde van Julia hen beschikbaar, wat mogelijkheden schept.

Brittany Bradford, Fran Kranz, Fiona Glascott en Robert Joy spelen ook mee, met Judith Light, Isabella Rossellini en James Cromwell in terugkerende rollen.

Julia is geproduceerd door Lionsgate en 3 Arts Entertainment. Keyser en Goldfarb produceerden samen met Erwin Stoff van 3 Arts Entertainment, Kimberly Carver, pilotregisseur Charles McDougall en Erica Lipez. Todd Schulkin was adviserend producent namens de Julia Child Stichting voor Gastronomie en Culinaire Kunsten.

"Julia Child heeft de neiging om mensen gelukkig te maken," zeiden uitvoerend producenten Keyser en Goldfarb ten tijde van de vernieuwing van seizoen twee in 2022. "In een sombere wereld is zij een welkome balsem. Het maken van deze serie heeft voor ons hetzelfde gedaan. Werken met onze cast - met Sarah en David - ons productieteam, schrijvers, regisseurs en editors, die onze vrienden zijn geworden, maakt ons gelukkig. In de taal van Julia, het voedt onze ziel."
Video on youtube
Vorige aflevering
Lobster Américaine
Lobster Américaine
02x08
Leuk?
0
2
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Julia