Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Netflix geeft premièredatum en eerste foto's vrij voor Kaos met Jeff Goldblum

Kaos komt later deze zomer naar Netflix en de streamingdienst heeft een premièredatum vrijgegeven voor de donkere comedy-fantasieserie.

De serie van Charlie Covell, die een moderne blik werpt op de Griekse mythologie, werd al in 2018 besteld. Er zijn tien afleveringen geproduceerd.

In de serie Kaos spelen Jeff Goldblum, Janet McTeer, David Thewlis, Rakie Ayola, Cliff Curtis, Stephen Dillane, Aurora Perrineau, Nabhaan Rizwan, Killian Scott, Misia Butler, Stanley Townsend en Leila Farzad de hoofdrollen. Het is een hedendaagse kijk op de Goden en focust op Zeus (Goldblum) wanneer hij denkt dat hij zijn macht verliest.

15618 Kaos foto 1

Netflix onthulde meer over de serie in onderstaand persbericht:

"Kaos debuteert op 29 augustus op Netflix met Jeff Goldblum aan het roer als koning van de goden, Zeus.

De koningin aan zijn zijde is Janet Mcteer als Hera, met Nabhaan Rizwaan als hun eigenzinnige zoon Dionysus. Op aarde nemen Aurora Perrineau (Riddy) en Killian Scott (Orpheus) de rollen aan van respectievelijk gedesillusioneerde echtgenote en rockster-echtgenoot die constant afgeleid is.

Kaos van Charlie Covell, de maker van The End of the F***ing World, is een oneerbiedige dramedy, geïnspireerd door de Griekse mythologie (geen diploma in de klassieke talen nodig!). Een disfunctionele familie (van goden) - wrede vaders, eigenzinnige zonen, ontevreden vrouwen en strijdende broers - de serie werpt een frisse blik op machtsstructuren en het idee van de 1%.

Zeus (Jeff Goldblum) is de koning van de goden: almachtig maar wanhopig onzeker. Als megalomaan in vrijetijdskleding ontvlamt Zeus' paranoia op een dag wanneer hij een nieuwe rimpel op zijn voorhoofd vindt. Hij raakt ervan overtuigd dat dit het bewijs is van een oude profetie die uitkomt: dat hij en de godenfamilie uit de macht zullen vallen. Terwijl hij zijn regime probeert te versterken, maakt Zeus overal gevaarlijke vijanden, luistert hij niet naar degenen die hem eigenlijk proberen te helpen en onderneemt hij acties die het voortbestaan van de mensheid zelf bedreigen.

Hera (Janet McTeer) is koningin van de goden en getrouwd met Zeus (die toevallig ook haar broer is). Het leven is redelijk goed voor Hera wanneer we haar ontmoeten, maar het komt steeds meer onder druk te staan door de toenemende paranoia en obsessie van haar man met zijn profetie. Terwijl Zeus steeds gestoorder wordt in zijn acties, komt Hera echt in gevaar. Ze heeft namelijk een explosief geheim dat haar bestaan kan bedreigen als Zeus het ontdekt. Misschien is het het beste voor Hera om er alleen op uit te trekken...

Dionysus (Nabhaan Rizwan) is Zeus' lievelingszoon. Zijn moeder was sterfelijk en Hera veranderde haar in een bij (geen vragen). Zeus maakte van Dionysus een volwaardige god - de hoeder van plezier, waanzin en wilde razernij. Tot nu toe ging alles goed, maar de laatste tijd vindt Dionysos zichzelf een beetje... verveeld. Hij wil meer: meer macht en meer respect van zijn familie. Hij is het zat om als een kind behandeld te worden. Een moment van toevallige wreedheid van Zeus zet Dionysus aan tot acties die bedoeld zijn om zijn vader te ergeren, maar die uiteindelijk de hele wereld dreigen te vernietigen.

Ondertussen blijven de mensen een gefrustreerd bestaan leiden onder de heerschappij van de Goden. Riddy (Aurora Perrineau) heeft geen idee van haar kosmische betekenis. Ze voelt zich nauwelijks belangrijk in haar eigen leven. Ze is de vrouw van Orpheus, de wereldberoemde musicus, en haar dagen zijn er een van gemakkelijke luxe: van buitenaf is haar bestaan benijdenswaardig.

Maar Riddy is diep ongelukkig en weet dat ze iets moet veranderen. En zoals het lot het wil, biedt een toevallige ontmoeting op een ochtend in een supermarkt precies dat. Haar man, Orpheus (Killian Scott) is een rockster met een groot hart en een bijpassend ego. Wanneer zijn leven onder hem vandaan wordt gerukt, heeft Orpheus een keuze: accepteren wat hem is toebedeeld, of proberen de dood zelf te trotseren."

Meer eerste foto's en een eerste blik op Goldblum's Zeus in een video vind je hieronder.

15618 Kaos foto 2

15618 Kaos foto 3

15618 Kaos foto
Video on youtube
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Kaos