Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Knuckles behaalt record openingsweekend voor Paramount+

De Sonic the Hedgehog spin-offserie heeft ook geholpen om het bekijken van de films op de streamer te stimuleren.

Paramount+ heeft een recordopening te pakken met de Sonic the Hedgehog-serie Knuckles. De serie van zes afleveringen, met Idris Elba als stem van het titelpersonage en Adam Pally in de hoofdrol, heeft wereldwijd 4 miljoen kijkuren gegenereerd tijdens de eerste drie dagen van de release - een record voor een originele serie van Paramount+, aldus de streamer.

Knuckles

De aankondiging van Paramount+ markeert ook een zeldzaam geval van het openbaar maken van kijkcijfers voor zijn programma's. Paramount+ heeft 71 miljoen abonnees, aldus het moederbedrijf Paramount Global in zijn winstcijfers over het eerste kwartaal.

Met een speelduur van 169 minuten over alle zes afleveringen komen de 4 miljoen kijkuren voor Knuckles neer op ongeveer 1,42 miljoen volledige vertoningen (of 'views', in de algemeen aanvaarde definitie van de term voor streamingseries) van de serie in het openingsweekend. Ter vergelijking: de nummer 10-serie in de interne wekelijkse Netflix-ranglijst heeft de afgelopen tijd gemiddeld ongeveer 1,5 miljoen weergaven gehad in een volledige week - een drempel die Knuckles waarschijnlijk heeft overschreden met vier extra kijkdagen.

Paramount+ zegt ook dat de interesse in Knuckles heeft bijgedragen aan een grote kijkcijferpiek voor andere Sonic the Hedgehog-titels op de service, die hun dagelijks gemiddelde afgelopen weekend meer dan verdrievoudigden.

"De Sonic the Hedgehog-fans kwamen in grote getale", zegt Jeff Grossman, uitvoerend vicepresident programming bij Paramount+. "We zijn zo blij met de recordbrekende prestaties van Knuckles en de ongelooflijke lift die het hele Sonic-universum heeft ervaren na de première van Knuckles."

Jeff Fowler, die de twee Sonic-speelfilms regisseerde, regisseerde de eerste aflevering van Knuckles. Hij produceert de serie samen met Neal H. Moritz, Toby Ascher, John Whittington, Elba, Haruki Satomi, Shuji Utsumi en Toru Nakahara.
Vorige aflevering
What Happens in Reno, Stays in Reno
What Happens in Reno, Stays in Reno
01x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Knuckles