Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Law & Order: Organized Crime verhuist voor het vijfde seizoen naar Peacock

De laatste dramaserie van NBC waarvan het lot nog niet vaststond, Law & Order: Organized Crime, is bezig met de afronding van een deal.

De overeenkomst bestaat voor een vernieuwing van seizoen vijf met tien afleveringen, aldus bronnen. Eerder deze maand werd bekend dat de Wolf Entertainment-serie van NBC naar zusterbedrijf Peacock verhuist, waarbij het nieuwe seizoen exclusief op het platform wordt gestreamd.

Law & Order: Organized Crime

De verhuizing geeft de NBCUniversal-streamer een originele Dick Wolf-dramaserie naast de Wolf-bibliotheek en 'next-day runs' van de resterende NBC-series Chicago Fire, Chicago PD, Chicago Med, Law & Order en Law & Order: Special Victims Unit, die tot de meest bekeken titels van het platform behoren.

Law & Order: Organized Crime, dat Special Victims Unit's Elliot Stabler (Christopher Meloni) volgt in zijn terugkeer naar de NYPD om te werken aan de Organized Crime Task Force, is een buitenbeentje, een afwijking van het procedurele merk van Dick Wolf met zijn donkere en seriële verhaal. Mogelijk als gevolg hiervan presteerde de serie lager dan de vijf andere Wolf drama's in lineaire kijkcijfers op NBC, terwijl het goed deed op Peacock.

Dit is de tweede serie in de Law & Order-franchise die overgaat naar een ander platform nadat ze begonnen is op NBC. Law & Order: Criminal Intent liep vier extra seizoenen op USA Network na de eerste zes op NBC.

Series die succesvolle tweede kansen voor meerdere seizoenen hebben gehad als streaming Originals na respectabele eerste lineaire uitzendingen zijn onder andere Lucifer (Fox/Netflix) en The Mindy Project (Fox/Hulu).

Bij NBC zijn ook de drama's Found en The Irrational vernieuwd voor volgend seizoen, terwijl er nog geen beslissing is genomen over de comedyseries Night Court (2023) - die naar verwachting binnenkort wordt vernieuwd - Lopez vs. Lopez en Extended Family.

Law & Order: Organized Crime wordt geproduceerd door Wolf, showrunner John Shiban, Paul Cabbad, Meloni, Arthur W. Forney en Peter Jankowski.

De cast bestaat ook uit Danielle Moné Truitt, Ainsley Seiger en Rick Gonzalez. Universal Television, een divisie van Universal Studio Group, produceert in samenwerking met Wolf Entertainment.
Vorige aflevering
Stabler's Lament
Stabler's Lament
04x13
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
30 apr 2024 14:36 -
Toch nog vernieuwd! Ik ben dan wel benieuwd hoe het zit met eventuele crossovers van Olivia Benson (SVU) en andersom. In de eerdere seizoen heeft zij toch nog wel een aantal keren haar gezicht laten zien.
Reageer
Law & Order: Organized Crime