Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Wichita van Rijkom geeft "Love & Death - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 27 juni 2023.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Love & Death - Seizoen 1

Huisvrouw Candy Montgomery uit Wylie Texas raakt in Love & Death verwikkeld in een affaire met dodelijke afloop. Is zij de dader of het slachtoffer in dit waargebeurde verhaal en wat was de aanleiding voor deze afschuwelijke moord?

Waargebeurde verhalen omgevormd naar een fictieve serie (of film) zijn een interessant fenomeen. Op een wat gedramatiseerde manier stap je in de levens van mensen die echt bestaan (hebben) en kom je erachter wat voor leed zij hebben meegemaakt. Love & Death op HBO Max is een miniserie die onder deze noemer valt. Op basis van het boek Evidence of Love: A True Story of Passion and Death in the Suburbs en verschillende krantenartikelen is de serie gemaakt.

De opbouw is erg goed gedaan en door de manier van vertellen verveelt de kijker zich geen moment.

Candy Montgomery (Elizabeth Olsen, Marvel’s WandaVision) is een huisvrouw uit Texas met een rustig leventje. Ze heeft een paar kinderen, een man, zet zich in voor de kerk en roddelt wat af met de andere vrouwen uit de buurt. Ze lijkt niks tekort te komen maar mist toch iets en vindt haar leven wat saai. Ze besluit een affaire te beginnen met als doel vooral plezier te hebben. Ze hoeft geen andere relatie, voor gevoelens is geen plek, het gaat puur om de fysieke connectie en het sociale aspect van het avontuurtje.

De persoon die Candy uitkiest voor haar affaire is Allan Gore (Jesse Plemons, Fargo). Hij is de man van Betty (Lily Rabe, American Horror Story) en de families kennen elkaar via hun dochters en kerkgemeenschap. Allan zijn huwelijk is op het eerste oog wat onrustiger dan dat van Candy. Betty worstelt namelijk met depressies en angsten, vindt het moeilijk dat haar man zoveel weg is voor werk en heeft moeite met het onderhouden van een passievolle relatie met hem. Toch is er ook veel liefde tussen het koppel en wordt dit zelfs bezegeld met de geboorte van hun tweede dochter gedurende de affaire van Allan en Candy.

Love and Death
© HBO Max


Vorig jaar verscheen er al een miniserie over deze zaak, namelijk Candy op Disney+. Volgens de makers kwam het als een verrassing toen ze erachter kwamen dat beide partijen werkten aan een verfilming over dit verhaal. Ik heb Candy niet gezien maar begreep wel dat de sfeer en manier van vertellen anders is dan die van Love & Death. Ook snap ik na het zien van Love & Death wel waarom er zoveel interesse is in dit verhaal. Het is in één woord bizar te noemen en de heftige details van de uiteindelijke moord zijn moeilijk te bevatten.

Love & Death speelt zich af tussen 1978 en 1980 en bestaat uit zeven afleveringen. De opbouw is erg goed gedaan en door de manier van vertellen verveelt de kijker zich geen moment. De serie heeft een duidelijk begin en einde en de meeste vragen worden beantwoord terwijl het verhaal wordt verteld. De sets waar alles zich afspeelt lijken ook echt uit die tijd te komen. Bovendien is het acteerwerk van alle acteurs ijzersterk.

De kwaliteit van alles is zo goed dat alleen daarom al Love & Death wat mij betreft een kijk-tip is!

Omdat ik niet teveel wil verklappen vermijd ik grote spoilers. Natuurlijk is gemakkelijk online op te zoeken wat er is gebeurd maar persoonlijk vond ik het fijn blanco deze serie in te gaan. Ik werd hierdoor echt meegenomen in het verhaal en was verbaasd toen er bepaalde feiten boven tafel kwamen. Love & Death is wat mij betreft echter ook een aanrader als je de afloop wel al kent. Doordat er veel achtergrondinformatie wordt verteld krijg je het idee de betrokkenen echt te leren kennen. Dit maakt weliswaar niet iedereen even sympathiek maar zorgt wel voor de diepgang die dit soort series nodig hebben.

Het enige echte minpunt dat ik kan noemen wat betreft Love & Death is dat het geen vernieuwende serie is. Het is een misdaadverhaal zoals zo vaak wordt verteld. De manier waarop deze misdaad tot stand is gekomen is weliswaar wat apart, maar verder heb je niet het idee naar een uitzonderlijke zaak te kijken. Tegenwoordig zijn er zoveel manieren om dit soort verhalen te zien, alleen al bijvoorbeeld via zenders zoals Investigation Discovery. Toch vind ik Love & Death een hele grote aanrader voor mensen die van mysterie, misdaad en goed gemaakte dramaseries houden. De kwaliteit van alles is zo goed dat alleen daarom al Love & Death wat mij betreft een kijk-tip is!

Love and Death
© HBO Max
Video on youtube
Volg Love and Death
Vorige aflevering
Ssssshh
Ssssshh
01x07
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_toetje1977
28 jun 2023 00:33 -
Nou je hebt me overtuigd, deze gaat op mijn kijklijst!
Reageer
avatar_wichitavrijkom
28 jun 2023 13:09
Haha, veel kijkplezier!
Reageer
avatar_DAVE2804
28 jun 2023 10:18 -
Ik heb het vijfdelige Candy (te zien op Disney+) wel gezien, maar was niet zo heel erg onder de indruk ervan. Ik heb de serie een 6.5 als eindcijfer gegeven. Candy, met Jessica Biel en Pablo Schreiber, verscheen vorig jaar, dus helemaal gelijktijdig is het gelukkig niet voor beide series. Deze versie lijkt mij het verhaal beter te vatten en tja, alles met Elizabeth Olsen erin wil ik sowieso wel een kans geven. En dan is het ook nog eens van HBO. Ben dus wel benieuwd naar Love & Death.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
28 jun 2023 13:10
Ik heb nog niet veel van Elizabeth Olsen gezien (alleen de Avengers films) maar was zeer onder de indruk van haar acteerwerk. Ik begreep de hype rondom haar dan ook steeds meer. ;-)
Reageer
Love and Death