Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix-film over Luther met Idris Elba krijgt volledige titel

Netflix-film over Luther met Idris Elba krijgt volledige titel

Netflix onthulde gisteren de titel voor zijn lang in de maak zijnde Luther-film die Idris Elba terugbrengt als de gecompliceerde detective.
Normaal gesproken besteedt MijnSerie geen aandacht aan films die uitkomen, maar voor Luther maken wij graag een uitzondering. Het psychologische misdaaddrama Luther liep vijf seizoenen lang met veel succes op de BBC. Het laatste seizoen rondom de obsessieve, soms gewelddadige speurneus dateert alweer uit 2019. Nu verschijnt er dus een film op Netflix.

Luther: The Fallen Sun, zoals de titel van de film is, komt in maart 2023 op de streamingdienst. Een exacte datum is helaas nog niet bekend gemaakt. Jamie Payne (Outlander) regisseert op basis van een script van serie-bedenker Neil Cross (The Mosquito Coast). Netflix dropte ook enkele nieuwe beelden (zie ze hieronder in een Twitterbericht van Deadline).



De film wordt aangekondigd als een voortzetting van de BBC-serie, die Elba's status als hoofdrolspeler verstevigde en elf Emmy-nominaties opleverde.

Het plot: Een gruwelijke seriemoordenaar terroriseert Londen terwijl de briljante maar in ongenade gevallen detective John Luther achter de tralies zit. Achtervolgd door zijn falen om de cyberpsychopaat te vangen die hem nu beschimpt, besluit Luther uit de gevangenis te breken om de klus met alle mogelijke middelen te klaren.

Cynthia Erivo (Genius: Aretha), Andy Serkis (Andor) en Dermot Crowley (die terugkeert als Martin Schenk) spelen mee in de film, die afgelopen november in productie ging.

Netflix produceert de film in samenwerking met de BBC. Cross en Elba zijn producenten samen met Peter Chernin, Jenno Topping en David Ready voor Chernin Entertainment. Dan Finlay produceert voor Chernin Entertainment, samen met Brendan Ferguson, Miki Emmerich, Kris Thykier en Priscilla Parish.

Hieronder kun je nog eens de trailer van het eerste seizoen van Luther bekijken uit 2010.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
23 december 2022, 20:06
Dit is heel gaaf en ik ben heel benieuwd hoe ze dit gaan laten eindigen.
2
Log in om een reactie achter te laten