Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Geen zesde seizoen voor Magnum, P.I.; NBC cancelt serie na vijf seizoenen

Geen zesde seizoen voor Magnum, P.I.; NBC cancelt serie na vijf seizoenen

De tijd van Magnum en Higgins op televisie komt ten einde. NBC heeft onthuld dat Magnum, P.I. stopt en geen zesde seizoen krijgt.
In Magnum, P.I., een drama met actie en avontuur, spelen Jay Hernandez, Perdita Weeks, Zachary Knighton, Stephen Hill, Amy Hill en Tim Kang de hoofdrollen. Deze reboot van de jaren tachtig televisieserie volgt Thomas Magnum (Hernandez), een gedecoreerde voormalige Navy SEAL die zijn militaire vaardigheden gebruikt om privédetective te worden. Hij woont in een gastenverblijf op Robin's Nest, het luxueuze landgoed waar hij werkt als beveiligingsadviseur als aanvulling op zijn privédetectivetaken.

De 'majordomo' van het landgoed is Juliet Higgins (Weeks), een mooie en commandante afgewezen MI:6 agent die Magnum in het gareel houdt. Als Magnum hulp nodig heeft bij een klus, wendt hij zich tot zijn vertrouwde maatjes en overlevende medegevangenen, helikopterpiloot Theodore 'TC' Calvin (Hill) en Orville 'Rick' Wright (Knighton), een voormalige deurwachter van de mariniers die nu een nachtclub runt. Magnum heeft regelmatig aanvaringen met politiedetective Gordon Katsumoto (Kang) en de twee lijken meer op elkaar dan ze willen toegeven. De onofficiële 'huismoeder' en culturele curator van Robin's Nest, Teuila 'Kumu' Tuileta (Hill) is ook een van de grootste fans van Magnum.

Magnum, P.I.

Het vijfde seizoen van Magnum, P.I., dat op zondagavond wordt uitgezonden, scoort gemiddeld 0,27 in de 18-49 demografie en 3,35 miljoen kijkers. Vergeleken met seizoen vier (dat werd uitgezonden op CBS) is dat een daling van 35% in de demo en een daling van 36% in kijkers in de live+same day ratings (inclusief DVR-weergave tot 03.00 uur 's nachts). Het heeft matig gepresteerd in de traditionele kijkcijfers.

Vorig jaar cancelde CBS de reboot-serie na vier seizoenen omdat het netwerk en de coproducerende studio van de serie, Universal Television (eigendom van NBC-Universal), geen financiële overeenkomst konden bereiken voor een vijfde seizoen. Omdat de traditionele kijkcijfers zijn gedaald, zijn netwerken minder bereid om zoveel geld uit te geven aan series die ze niet bezitten.

NBC blies de serie nieuw leven in voor twintig afleveringen. Aanvankelijk werd gemeld dat ze verdeeld zouden worden over seizoen vijf en zes. Later werd bevestigd dat ze allemaal deel zouden uitmaken van een vijfde seizoen. Tien afleveringen werden uitgezonden tijdens het seizoen 2022-23 en de resterende tien afleveringen zullen tijdens het komende seizoen 2023-24 worden uitgezonden.

De opties van de cast lopen af op 30 juni en NBC heeft ervoor gekozen om ze niet te verlengen. Het netwerk had ze kunnen verlengen en had dan volgend jaar de tijd gehad om te beslissen of ze een zesde seizoen wilden, waardoor de cast een jaar in de wacht zou staan. Met de onzekerheid van de aanhoudende schrijversstaking is besloten om de serie te beëindigen.

Het vijfde seizoen van twintig afleveringen eindigt in 2024.

Bekijk hieronder de trailer voor het eerste deel van het vijfde seizoen van Magnum, P.I., toen de serie van CBS naar NBC ging.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten