Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

ABC beëindigt het liefdesverhaal van Manhattan Love Story

Het is zover, mensen! We hebben er even op moeten wachten, maar het eerste slachtoffer van het nieuwe televisieseizoen is bekend. Deze dubieuze eer, en een plek op het inmiddels uitpuilende televisiekerkhof, komt Manhattan Love Story toe. Dit liefdesverhaal is geëindigd in een deceptie. De nieuwe serie van ABC, gecreëerd door Jeff Lowell, debuteerde met maar 4,3 miljoen kijkers. Volgende afleveringen deden het almaar slechter. Naar de laatste aflevering keken maar 2,6 miljoen kijkers. De 0.7 in de demografie deed de serie uiteindelijk de das om. Fans van Analeigh Tipton niet getreurd: met haar komt het wel goed.

Het is vrij ongebruikelijk dat er pas na een maand in het nieuwe televisieseizoen een serie wordt gecanceld. Mr. Cancellation is normaliter al veel eerder op dreef. Vorig seizoen werd ABC's Lucky 7 al na twee afleveringen gecanceld. Enerzijds is 'Always Being Cancelled' (ABC) dus weer de eerste broadcastzender die een debuterende serie van de programmering haalt. Anderzijds presteert de zender buitengewoon goed met Shonda Thursday (het blok van Grey's Anatomy, Scandal en nieuwe serie, How to Get Away with Murder) en het komedieblok op woensdag is (voor het eerst in jaren) ook een succes. Nieuweling Black-ish is een succes en doet het goed samen met Modern Family en The Goldbergs.

De andere nieuwelingen in nood (op basis van kijkcijfers/demografie cijfers) zijn Selfie, Utopia, Gracepoint, Mulaney, Red Band Society, Forever en A to Z. Wie zich afvraagt waarom er nu pas een nieuwe serie is gecanceld: de broadcastzenders kijken nu door l3 en l7 cijfers (de kijkers die een aflevering binnen 3 óf 7 dagen kijken) anders naar kijkcijfers en niet elke zender heeft een vervangende serie in huis die het véél beter zal doen dan de noodlijdende series. Normaliter zouden er dan herhalingen van oudere series geprogrammeerd worden, maar die doen het regelmatig slechter dan de falende series. Zenders zijn dus noodgedwongen om falende series te blijven uitzenden. In het geval van Red Band Society worden er zelfs extra scripts besteld om de programmering op dat tijdstip te blijven vullen. Vervangende series brengen namelijk promotie en marketingkosten met zich mee. De zenders hebben, daarnaast, ook een aantal weken nodig om een vervangende serie goed te kunnen promoten. Sommige van de genoemde series zullen dus 'gewoon' op de programmering blijven. Meer dan een seizoen zullen enkele van deze series namelijk niet krijgen. Mulaney is eigenlijk al onofficieel gecanceld. En een ding is duidelijk: als de kijkcijfers/demografie cijfers van deze series verder kelderen, zal de man met de hamer weer toeslaan... zoveel is zeker!

Is er iemand die treurt om de teloorgang van Manhattan Love Story? En, wie wordt de volgende serie die door Mr. Cancellation bij de kraag wordt gegrepen?
Vorige aflevering
Let It Go
Let It Go
01x11
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_dollepret
25 okt 2014 14:23 -
Waarschijnlijk ben ik de enigste, maar vond de serie erg vermakelijk! Kon er best om lachen, dus vind het jammer dat het is gecancelt.
Reageer
avatar_anonymous
27 okt 2014 12:18 -
Ik ben het met je eens, ik vond de serie echt heel schattig en vind het oprecht zonde! Ik hoop dat er geen open eind zal zijn..
Reageer
avatar_anonymous
18 nov 2014 15:24 -
He balen zeg :( Vond de serie echt heel leuk!!
Reageer
Manhattan Love Story