Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Tobias Menzies zoekt naar Abraham Lincoln's moordenaar in trailer voor Manhunt (2024)

Tobias Menzies zoekt naar Abraham Lincoln's moordenaar in trailer voor Manhunt (2024)

Apple TV+ kijkt opnieuw naar de moord op Abraham Lincoln in Manhunt (2024).
De aankomende waargebeurde misdaadserie Manhunt (2024) van de streamer richt zich op de gebeurtenissen na de moord op de voormalige president, waarbij de zoektocht naar zijn moordenaar, John Wilkes Booth, van start gaat.

De serie is gebaseerd op het non-fictie true crime boek van James L. Swanson, Manhunt: The 12-Day Chase for Lincoln's Killer.

Manhunt (2024)

Tobias Menzies (The Crown) speelt de rol van Edwin Stanton, voormalig minister van oorlog, terwijl Hamish Linklater (Legion) Lincoln speelt. De cast bestaat verder uit Anthony Boyle (The Plot Against America), Lovie Simone (Greenleaf), Will Harrison (Daisy Jones & The Six), Brandon Flynn (13 Reasons Why), Damian O'Hare (Hatfields & McCoys), Glenn Morshower (The Resident), Patton Oswalt (A.P. BIO) en Matt Walsh (Veep).

Tijdens het panel van de Television Critics Association op maandag besprak bedenker Monica Beletsky (Fargo) het gebruik van flashbacks in de serie om het publiek de dood van Lincoln "dieper te laten voelen", ondanks dat het grootste deel van de serie zich afspeelt na de moord.

"Flashbacks worden gebruikt om het verhaal psychologisch te vertellen, dus als het een moment was om de motivatie van een personage te onthullen of hoe ze nadenken over een beslissing in het heden," legde ze uit en voegde eraan toe: "Ik denk dat het bij dit verhaal echt belangrijk is dat mensen hun dilemma's en hun verlies begrijpen en voelen en de uitdagingen waar deze personages voor staan in deze zeer onder druk staande politieke thriller."

Lincoln en zijn moord zijn erg doordrenkt van de popcultuur, zoals wordt geïllustreerd door het feit dat hoofdrolspeler Anthony Boyle zijn personage leerde kennen tijdens een aflevering van The Simpsons. Daarom was de cast het erover eens dat het nuttig was om verder te gaan dan de tekstboeken, films en, jawel, The Simpsons om tot de kern te komen van wie deze historische figuren waren.

"Booth denkt niet dat hij een klootzak is. Hij denkt dat hij een held is. Dus om het project te dienen... moet ik denken dat ik hierin de held ben. Ik speelde Booth dus niet per se als een schurk," zei Boyle en voegde eraan toe: "Wat ik echt wilde is tot op het bot gaan."

Manhunt (2024) wordt geproduceerd door Apple Studios en gecoproduceerd door Lionsgate Television, in samenwerking met POV Entertainment, Walden Media, 3 Arts Entertainment, Dovetale Productions en Monarch Pictures.

Beletsky, Franklin, Layne Eskridge en Kate Barry voeren de regie. Carl Franklin (Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story), genomineerd voor een Emmy, regisseerde de eerste twee afleveringen en is ook uitvoerend producent van de serie. Swanson is ook uitvoerend producent naast Michael Rotenberg, Richard Abate, Frank Smith en Naia Cucukov.

Manhunt (2024) maakt zijn wereldwijde debuut op Apple TV+ met de eerste twee afleveringen die op vrijdag 15 maart worden uitgezonden. De afleveringen zullen wekelijks op vrijdag verschijnen tot en met 19 april.

Hieronder kun je de trailer voor Manhunt (2024) bekijken.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
8 februari 2024, 19:05
Fun fact: Seeley Booth uit Bones is volgens het verhaal een verre afstammeling van John Wilkes Booth, de moordenaar van Lincoln.
.
Uiteraard is dit weer vooral een Amerikaans trauma, maar voor Europeanen met interesse voor geschiedenis kan dit ook interessant zijn. Ik reken mezelf tot die doelgroep en ga de serie zeker checken.
Ik heb er al meerdere documentaires over gezien, bijvoorbeeld bij Histories Greatest Mysteries, waarbij zelfs voorbij kwam dat Booth wellicht helemaal niet is gestorven tijdens deze manhunt. Leve de complotdenkers! (toen al :-))
0
Log in om een reactie achter te laten