Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
anonymous geeft "Marry Me - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door anonymous op 17 november 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Marry Me - Eerste aflevering

Ontmoet Annie (Casey Wilson, Happy Endings) en Jake (Ken Marino, Burning Love). Ze zijn al zes jaar bij elkaar en Annie vindt het wel tijd worden dat Jake de vraag der vragen gaat stellen: "Will you marry me?" Als ze van een vakantie terugkomen staat het hoofd van Jake niet bij een huwelijksaanzoek, zo lijkt het tenminste. Annie laat hem duidelijk weten dat het onderhand wel tijd wordt. Ze reageert nogal heftig, terwijl Jake achter haar maar blijft zwaaien met een fluwelen doosje, met daarin een verlovingsring. Dit is het begin van Marry Me, het begin van een verloving die geen verloving is, of toch wel?

Omdat het eerste huwelijksaanzoek niet perfect verloopt, besluiten ze te wachten tot het goede moment er komt. Beide grijpen momenten aan als het perfecte moment, maar ook hier verloopt het aanzoek niet zoals het zou moeten. De familie en de vrienden lopen inmiddels al op hun tandvlees als ze op het zoveelste verlovingsfeestje verschijnen, dat gegeven wordt na weer een aanzoek. Het moet er een keer van komen, het hangt in de lucht... maar of dat nu een donderwolk is, of toch een stralende blauwe lucht is nog niet te voorspellen.

Niets is zo moeilijk dan het maken van een goede comedy, je moet de lachers op je hand krijgen, scènes moeten aangedikt worden en het verhaal moet pakkend zijn en blijven hangen in het hoofd van de kijker. Bij Marry Me zijn er een paar dingen die opvallen. Ten eerste is het de titelsong: de oplettende kijker zal meteen de link leggen met een groot Zweeds warenhuis. Daarnaast is de interactie tussen Annie en Jake vind ik soms te overdreven en gaat daardoor irriteren, maar toch passen ze bij elkaar. Annie is de chaoot, terwijl Jake probeert de rust te bewaren. 'Tegenpolen trekken elkaar aan' werkt dus ook weer in deze serie.

Marry Me bestaat uit snelle dialogen, afgewisseld met rustige flashbacks en liefdevolle momenten. Of deze serie past in de lijst van succesvolle komedieseries als Friends en How I Met Your Mother valt nog te bezien. Na de eerste aflevering kan ik er nog niets over zeggen. Elke serie heeft een aanloop nodig, de één een langere dan de ander. Ik blijf de avonturen van Annie en Jake nog even volgen, gewoon omdat ik benieuwd ben of dit huwelijk er echt ooit komt. Voor het eerste huwelijksaanzoek, de titelsong en de chaotische Annie geef ik een 6,5.
Volg Marry Me
Vorige aflevering
Dead Me
Dead Me
01x14
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Marry Me