Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Trailer voor gelimiteerde Apple TV+ serie Masters of the Air

Austin Butler leidt de 'Bloody Hundredth' bommenwerpers naar Hitler's deur in explosief WOII-drama Masters of the Air.

"Laten we ze opjagen en neerhalen." Deze woorden komen van Austin Butler's Majoor Gale 'Buck' Cleven in de opening van de eerste trailer voor Apple TV+'s Tweede Wereldoorlog drama Masters of the Air. De gelimiteerde serie van negen afleveringen is afkomstig van Band of Brothers en The Pacific-producenten Steven Spielberg, Tom Hanks en Gary Goetzman.

"Als je ernaar kijkt, let je niet op wat er echt aan de hand is," zegt een peinzende Cleven terwijl hij in de verte bommen ziet ontploffen tegen een donkere nachtelijke hemel. "Het is best mooi."

Masters of the Air

De serie is gebaseerd op het boek van Donald L. Miller en geschreven door John Orloff. De cinematografisch indrukwekkende serie is opgenomen op locaties variërend van de idyllische velden en dorpen van Zuidoost-Engeland tot de barre ontberingen van een Duits krijgsgevangenkamp.

Masters of the Air volgt de mannen van de 100th Bomb Group, bekend als de 'Bloody Hundredth', als ze gevaarlijke bombardementen uitvoeren boven Nazi-Duitsland en worstelen met de ijzige omstandigheden, gebrek aan zuurstof en pure terreur van gevechten op 25.000 voet in de lucht. Het portretteert de psychologische en emotionele prijs die deze jonge mannen betaalden toen ze de gruwel van Hitler's Derde Rijk hielpen vernietigen. Sommigen werden neergeschoten en gevangen genomen, sommigen raakten gewond of werden gedood. En sommigen hadden het geluk om thuis te komen. Ongeacht hun individuele lot werd er een tol geëist van hen allemaal.

De cast bestaat verder uit Callum Turner (The Capture), Anthony Boyle (The Plot Against America), Nate Mann (Ray Donovan), Rafferty Law, Barry Keoghan (Top Boy (2019)), Josiah Cross (Lady in the Lake), Branden Cook (Tell Me Lies), Ncuti Gatwa (Doctor Who), Josh Bolt (Last Tango In Halifax) en Kai Alexander (The Stranger (2020)).

De serie van Apple Studios wordt geproduceerd door Spielberg via Amblin Television en Hanks en Goetzman voor Playtone. Darryl Frank en Justin Falvey van Amblin Television co-uitvoerend produceren samen met Steven Shareshian van Playtone. Naast het schrijven is Orloff co-uitvoerend producent. Graham Yost is ook co-uitvoerend producent. Anna Boden, Ryan Fleck, Cary Joji Fukunaga, Dee Rees en Tim Van Patten zijn de regisseurs.

Masters of the Air gaat wereldwijd in première op Apple TV+ op vrijdag 26 januari 2024 met de eerste twee afleveringen, gevolgd door elke vrijdag een nieuwe aflevering tot en met 15 maart 2024.

Hieronder kun je de trailer bekijken voor Masters of the Air.
Video on youtube
Vorige aflevering
Part Nine
Part Nine
01x09
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Karzal
12 nov 2023 11:33 -
Zeer benieuwd hiernaar. Ik verwacht niet dat deze serie hetzelfde niveau aantikt als Band of Brothers, maar het zal vast en zeker goed zijn!
Reageer
Masters of the Air