Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Eerste blik op AMC's gelimiteerde misdaadserie Monsieur Spade met Clive Owen

Privédetective Sam Spade (Clive Owen) wordt gestoord in zijn rustige pensioenleventje in Monsieur Spade, AMC's aankomende zesdelige misdaad-dramaserie van Owen, Scott Frank en Tom Fontana.

Monsieur Spade draait om de beruchte hoofdpersoon uit de klassieke roman The Maltese Falcon van de Amerikaanse schrijver Dashiell Hammett uit 1930. Het is 1963 en de legendarische detective Sam Spade (Owen) geniet van zijn pensioen in Zuid-Frankrijk. In tegenstelling tot zijn dagen als privédetective in San Francisco, is Spade's leven in Bozouls vredig en rustig. Maar de geruchte terugkeer van zijn oude tegenstander zal alles veranderen.

Zes geliefde nonnen zijn op brute wijze vermoord in het plaatselijke klooster. Terwijl de stad rouwt, komen geheimen aan het licht en worden nieuwe aanwijzingen gevonden. Spade ontdekt dat de moorden op de een of andere manier verband houden met een mysterieus kind van wie wordt aangenomen dat het grote krachten bezit.

Monsieur Spade

AMC heeft nu de eerste teaser vrijgegeven voor de serie waarin Owen (The Knick) de hoofdrol speelt, meeschrijft en uitvoerend producent is. De serie gaat begin 2024 in première op AMC en AMC+.

De ensemblecast van Monsieur Spade, die op locatie in Frankrijk is opgenomen, bestaat verder uit Cara Bossom (Deep State) als Teresa, Denis Ménochet (Spotless) als hoofdcommissaris Patrice Michaud, Louise Bourgoin (The Romanoffs) als Marguerite Devereaux, Chiara Mastroianni als Gabrielle, Stanley Weber (Drops of God) als Jean-Pierre Devereaux, Matthew Beard (Avenue 5) als George Fitzsimmons, Jonathan Zaccaï (Le Bureau des Légendes) als Philippe Saint Andre en Rebecca Root (The Rising) als Cynthia Fitzsimmons.

Scott Frank (The Queen's Gambit) en Tom Fontana (City on a Hill) zijn medebedenkers, schrijvers en uitvoerend producenten. Frank is ook de regisseur. Barry Levinson, Teddy Schwarzman, Michael Heimler, Clive Owen, Caroline Benjo, Barbara Letellier, Simon Arnal, Carole Scotta, Carlo Martinelli en David Helpern zijn ook uitvoerende producenten.

In samenwerking met de Dashiell Hammett Estate wordt de serie geproduceerd door Black Bear en gecoproduceerd door Haut et Court TV (The Returned, No Man's Land) die ook de lokale productie verzorgde in Frankrijk en Canal+. FilmNation Entertainment (I Know This Much Is True) verzorgt de internationale distributie buiten Noord-Amerika.

Hieronder kun je de teaser voor Monsieur Spade bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Monsieur Spade