Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Prime Video cancelt My Lady Jane na één seizoen

Prime Video heeft ervoor gekozen om My Lady Jane niet te vernieuwen met een tweede seizoen.

My Lady Jane, gecreëerd door Gemma Burgess op basis van de historische fictieromans voor jongvolwassenen uit 2016, benadert een van de kortst regerende monarchen van Engeland, de 16e eeuwse Lady Jane Grey, ook wel bekend als de Nine Days Queen.

De serie mengt paleisintriges met een fantastische kijk op klasse en speelt zich af in een wereld die wordt bewoond door Ethians, mensen die een dierlijke vorm kunnen aannemen en die uit de maatschappij worden verbannen door de heersende klasse van gewone mensen, bekend als Verity.

My Lady Jane

Het nieuws over het cancelen van My Lady Jane komt zeven weken nadat alle acht afleveringen van het eerste seizoen van de serie op 27 juni zonder veel promotie werden uitgebracht.

Het nieuws is niet helemaal verrassend. Creatief gezien heeft de serie het goed gedaan. Ondanks het feit dat het een zeer grote sprong voorwaarts maakte met een premisse die genres kruist die normaal gesproken niet naast elkaar bestaan - historische romantiek, fantasie, avontuur, komedie en klucht - behoorde het tot de best beoordeelde nieuwe series van dit jaar. Maar het vond geen breed genoeg publiek en kwam nooit voor in Nielsen's Top 10 van wekelijkse streamingranglijsten voor Originals.

Het eerste seizoen van My Lady Jane eindigde met een teaser van wat komen gaat en de scherpe verteller die verklaart dat "ons verhaal nog niet voorbij is". Maar het gaf het centrale koppel, Lady Jane Grey (Emily Bader) en Lord Guildford Dudley (Edward Bluemel), ook een bevredigend happy end aan hun liefdesverhaal.

Anna Chancellor, Rob Brydon, Jordan Peters, Kate O'Flynn, Abbie Hern, Henry Ashton, Dominic Cooper en Jim Broadbent speelden ook mee.

Burgess en Meredith Glynn waren co-showrunners en uitvoerend producenten. Jamie Babbit regisseerde vijf van de acht afleveringen en was producerend regisseur/uitvoerend producent. Sarah Bradshaw en Laurie MacDonald produceerden ook.
Vorige aflevering
God Save the Queen
God Save the Queen
01x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_sarlottje
19 aug 2024 15:05 -
Wat jammer! Had zeker leuk geweest als er een tweede seizoen was gekomen
Reageer
avatar_Olga2000
19 aug 2024 15:40 -
Heel leuke serie. Ben nog niet aan het einde. Nog een beetje genieten. Echt jammer.
Reageer
My Lady Jane