Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix vernieuwt My Life with the Walter Boys met een tweede seizoen

Netflix vernieuwt My Life with the Walter Boys met een tweede seizoen

Netflix heeft een nieuwe YA-hit in handen met My Life with the Walter Boys. De serie is na iets meer dan tien dagen op de streamer vernieuwd voor het tweede seizoen.
De snelle vernieuwing komt nu seizoen één in rap tempo erg populair is geworden. In de eerste volledige week op Netflix had het eerste seizoen meer dan 12 miljoen views, waarmee het bovenaan de Engelstalige serie-lijst stond. Het seizoen kende een sterke start na zijn debuut op 7 december en steeg naar nummer 2 op de ranglijst.

My Life with the Walter Boys

"Het was ongelooflijk. Fenomenaal, eigenlijk. Ik denk dat de reactie van het publiek zo overweldigend en enthousiast en positief is geweest. We hadden echt niet op een betere reactie van het publiek kunnen hopen," vertelde showrunner Melanie Halsall.

Het eerste seizoen van My Life with the Walter Boys is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ali Novak. Seizoen één volgt de vijftienjarige Manhattanite Jackie Howard (Nikki Rodriguez) nadat ze haar familie verloor in een tragisch ongeluk. Jackie laat haar bevoorrechte en nette leven in New York achter en verhuist naar het platteland van Colorado om bij de familie van haar moeders beste vriendin te gaan wonen. De Walters verwelkomen haar met open armen, maar Jackie moet al snel haar groeiende gevoelens voor twee zeer verschillende Walter broers onder ogen zien.

De gebeurtenissen in het boek worden aan het eind van het seizoen afgerond en, zonder al te veel weg te geven, de laatste aflevering wijkt af van het einde van het boek op een manier die het verhaal rijp maakt voor een tweede seizoen.

Halsall zweeg over ideeën voor seizoen twee en gaf toe dat ze nog niet alle details heeft uitgezocht, inclusief wat er voor Jackie in petto is sinds ze aan het einde van de finale-aflevering naar New York vertrok. "Ik bedoel, het verhaal speelt zich af in Silver Falls," zei ze, eraan toevoegend dat ze van plan is om terug te komen voor seizoen twee. "Verder weet ik het echt niet."

Rodriguez weet ook niet waar het verhaal van haar personage heen moet in het komende seizoen en vertelde dat ze "zich niet eens kan voorstellen waar seizoen twee zou beginnen".

"Jackie maakt veel mee en ze heeft echt grote dromen en doelen, dus ik hoop echt voor Jackie dat ze niet te veel van het pad raakt en niet te veel wordt afgeleid en zich herinnert wat ze echt wil," zei ze. "Uiteindelijk zal niemand voor je zorgen zoals jij dat zou doen. Dus ik denk... dat het heel belangrijk is dat mensen zien dat ze voor zichzelf kiest, en om eerlijk te zijn juich ik Jackie daarvoor toe."

In tegenstelling tot het eerste seizoen is er geen blauwdruk voor het komende seizoen, waarvan Halsall zei dat het het schrijfteam de kans geeft om "onze vleugels een beetje uit te slaan en toch trouw te blijven aan Ali's oorspronkelijke verhaal", en ze voegde eraan toe dat ze al over de mogelijkheid van meerdere seizoenen nadacht voordat ze de serie aan Netflix voorstelde.

"Ik dacht altijd dat het een langlopende, terugkerende serie kon worden. Dat is een van de redenen waarom ik zo van het boek hou... naast de liefdesdriehoek die we zagen, die zo rijk en fantastisch en geweldig is, hebben we ook een stad en school vol fantastische ensemblepersonages waarvan ik denk dat ze ongelooflijk rijke verhaalmogelijkheden hebben."
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

GeeEnzo
21 december 2023, 11:08
Ik kijk er naar uit, leuke serie.
1
Log in om een reactie achter te laten