Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Lori Petty en Bobby Moynihan gecast in NCIS: Origins

Het team van NCIS: Origins groeit: Lori Petty en Bobby Moynihan doen mee aan de prequelserie van NCIS die binnenkort op CBS begint.

Petty (foto onder) zal een assistent medisch onderzoeker spelen terwijl Moynihan de leiding overneemt als forensisch analist. Hun toevoegingen aan de cast werden aangekondigd tijdens het TCA-panel van de serie, met onder andere voormalig NCIS-hoofdrolspeler Mark Harmon, die uitvoerend producent en verteller is van de prequel. Showrunners zijn Gina Lucita Monreal en David J. North.



Op het podium zat ook Harmons zoon Sean, die in zeven afleveringen van 2008-2020 in NCIS te zien was als een jongere Jethro en die als eerste met het idee kwam. Hij werd gevraagd om uit te leggen waarom hij niet het personage van zijn vader speelt (de rol ging naar Austin Stowell van Bridge of Spies).

"Het was een eer om in deze wereld te stappen en het personage te spelen dat mijn vader heeft gecreëerd. Het lag me altijd na aan het hart," legt Sean Harmon uit, die ook een titel als uitvoerend producent heeft voor de prequelserie. "Ik heb er nooit echt een carrière van willen maken... Ik vond het geweldig om de rol van uitvoerend producent op me te nemen."

NCIS: Origins begint in 1991, jaren voor de gebeurtenissen van NCIS. In de nieuwe serie begint Gibbs zijn carrière als nieuwbakken special agent in het prille NCIS-kantoor in Camp Pendleton, waar hij zijn plaats verovert in een ruig team onder leiding van NCIS-legende Mike Franks.

In de hoofdserie was Franks een terugkerend personage, gespeeld door Muse Watson. Franks werd dodelijk neergestoken in seizoen acht, maar bleef verschijnen voor Gibbs als hij een klankbord nodig had voor moeilijke zaken.

Harmon zei dat hij niet actief betrokken zal zijn bij de productie, maar hij speelde wel een rol in het vinden van de perfecte jonge Jethro.

"Toen Austin binnenkwam, zwijmelde Gina," grapte Harmon.

Stowell zei dat hij niet de kans kreeg om met Harmon te praten voor hij auditie deed. Dat maakte uiteindelijk niet uit, want deze Gibbs is heel anders dan degene van wie het publiek in NCIS is gaan houden.

"Dit is Gibbs die omgaat met het verlies van zijn vrouw en kind. Dit is niet de Gibbs die de wereld kent als de teamleider die altijd in orde is," legt Stowell uit. "Dit is iemand die gebroken is, die zijn identiteit probeert te vinden. Mark kwam naar me toe en zei twee woorden: 'trust yourself' (vertrouw op jezelf)'."

Petty is bekend van haar rol als Lolly Whitehill in Orange Is the New Black van Netflix. In 2021 speelde ze in de dystopische HBO-miniserie Station Eleven. Petty speelde ook gastrollen in onder andere Hawaii Five-0 van CBS, Obliterated van Netflix, Gotham van Fox en Prison Break van Fox.



Moynihan speelde de rol van Jayden Kwapis in de NBC-comedyserie Mr. Mayor, met Ted Danson in de hoofdrol, en had een gastrol in Miracle Workers (2019) van TBS. Verder doet Moynihan veel stemmenwerk en kun je zijn stem horen in onder andere Star Wars Resistance van Disney Channel, DuckTales (2017) van Disney XD en Star Trek: Lower Decks van Paramount+. Op dit moment is hij ook te horen als Forgetter Bobby in Pixar's bioscoopsucces Inside Out 2.

NCIS: Origins gaat maandag 14 oktober op CBS in première.
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
NCIS: Origins