Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Spin-off van medisch drama New Amsterdam (2018) in ontwikkeling bij NBC

Fans van New Amsterdam (2018) die naar meer verlangden toen de serie op NBC vorig jaar na vijf seizoenen werd stopgezet, hebben misschien iets nieuws om naar uit te kijken.

De bedenker van de serie, uitvoerend producent en showrunner David Schulner ontwikkelt een spin-off serie bij NBC die zich dertig jaar na de gebeurtenissen van de originele serie afspeelt.

De voorlopige titel is New Amsterdam: Tomorrow en volgt de dochter van dokter Max Goodwin (Ryan Eggold), Luna Goodwin, die de rol van haar vader overneemt als medisch directeur van het New Amsterdam Hospital.

15018 Molly Griggs

Het potentiële vervolg, dat naar verwachting de manieren zal onderzoeken waarop kunstmatige intelligentie de medische industrie in de toekomst vooruit kan helpen, werd opgezet in de finale van de serie New Amsterdam (2018).

Het introduceerde een jonge en enthousiaste nieuwe medisch directeur, gespeeld door Molly Griggs (foto), aan het begin van de aflevering die aan het einde werd onthuld als Max's dochter, Luna Goodwin, als volwassene in flash-forwards.

In een symbolische overdracht van het stokje hield Luna een gepassioneerde toespraak in het auditorium die de toespraak van Max in de pilot-aflevering van New Amsterdam (2018) herhaalde en eindigde met de kenmerkende zin van haar vader: 'Hoe kan ik helpen?"

Het is onduidelijk of Griggs de rol in het mogelijke vervolg zal hernemen. Het project is momenteel in ontwikkeling en er is geen talent aan verbonden. Eggold is op dit moment ook niet betrokken bij het vervolg, aldus bronnen.

New Amsterdam: Tomorrow, wordt ontwikkeld onder Schulner en zijn productiebanner Mount Moriah's algemene deal met Universal Television.

Peter Horton, die uitvoerend producent en regisseur was voor de originele serie, gaat regisseren. Hij produceert samen met Eric Manheimer, op wiens boek New Amsterdam (2018) is gebaseerd, via zijn UTV overall deal. Maggie Cahill, hoofd ontwikkeling bij Mount Moriah, is co-uitvoerend producent.

Universal Television, een onderdeel van Universal Studio Group, is de studio.

NBC's beslissing om New Amsterdam (2018) te beëindigen met een verkort vijfde seizoen kwam enigszins als een verrassing, aangezien het medische drama zo'n grote succesvolle doorbraak was voor het netwerk dat het halverwege het tweede seizoen een zeldzame vernieuwing voor drie seizoenen kreeg. De serie was vanaf het begin een sterke digitale speler en werd ook geprezen door de Arts and Health lead van de WHO voor zijn portrettering van volksgezondheidskwesties.

Het mogelijk voortijdige einde van New Amsterdam (2018) werd gevolgd door een heropleving in Suits-stijl op Netflix, waar het medische drama nummer 1 werd op het moment dat het op NBC werd uitgezonden.

Je kunt het het Suits-effect noemen: net zoals NBC een pilotorder plaatste voor spin-off Suits: LA na het enorme succes van de originele serie op Netflix, nam het netwerk ook duidelijk nota van de prestaties van New Amsterdam (2018) op de wereldwijde streamer en gaf opdracht voor een script voor een mogelijk vervolg.

Schulner begon zijn tv-carrière met de ABC-serie Once and Again. Andere verdiensten zijn het bekroonde eerste jaar van ABC's Desperate Housewives, Everwood van The WB, Kings van NBC, Tell Me You Love Me op HBO, bedenker/showrunner van Do No Harm van NBC en showrunner van Emerald City van NBC.

Zijn Fox-pilot The Oaks uit 2008, met Jeremy Renner in de hoofdrol, ontspoorde door de WGA-staking, maar het project vond zijn weg naar het Britse ITV waar het de serie Marchlands werd, gevolgd door seizoen twee, Lightfields.
Vorige aflevering
How Can I Help?
How Can I Help?
05x13
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Neptunus1122
21 maa 2024 12:59 -
New Amsterdam begon hoopvol maar gleed steeds sneller af naar het enorme deugen. Dat is op zich prima maar moet niet de overhand krijgen. Op een gegeven moment was het niet meer te harden en zijn wij afgehaakt. Dan liever een serie via een streamer want daar mag veel meer.....
Reageer
New Amsterdam (2018)