Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Streamingdiensten onder de loep: Het epische gevecht om onze bingewatch-harten

Streamingdiensten onder de loep: Het epische gevecht om onze bingewatch-harten

Het is weer tijd voor een sappig onderzoek dat je laat watertanden van opwinding. MijnSerie heeft het veldwerk gedaan en duikt dieper in de streaminggewoonten van seriefanaten. De resultaten zijn binnen en het is een ware streaming-slagveld daarbuiten!
Uit het onderzoek onder meer dan vierduizend Nederlandse gebruikers blijkt dat Netflix met een overweldigende overmacht heerst. Maar liefst 94% van de ondervraagden heeft een abonnement op deze gigantische streamingdienst. Er is dus geen twijfel mogelijk, Netflix is de kampioen die ons blijft verrassen met hun eindeloze selectie aan series en films. Ze hebben ons verslaafd gemaakt aan hun originele content en ze weten verdomd goed hoe ze ons moeten vasthouden. Applaus voor Netflix!

Maar laten we de andere spelers niet uitvlakken. Disney+ claimt een respectabele 65% van de markt. Met hun verzameling aan klassieke animatiefilms, Star Wars-saga's en Marvel-superhelden hebben ze een plekje in onze harten veroverd. Het is alsof de kijker een Disney-prins of -prinses is die de hele dag door de magische streamingwereld dartelt.

Op de hielen van Disney+ volgt Videoland, met bijna 65% van de gebruikers die deze Nederlandse streamingdienst omarmen. Ze bieden ons een mix van lokale en internationale series, waardoor we ons kunnen verliezen in Nederlandse drama's en de nieuwste internationale hits. Een waar feest voor de serieliefhebber die houdt van een vleugje eigen bodem.

Maar laten we niet vergeten dat ook de grote jongens hun stempel drukken. Prime Video komt in de strijd met 61% van de ondervraagden aan hun zijde. Met hun uitgebreide bibliotheek aan films en series, evenals de toevoeging van Prime Originals, bieden ze solide concurrentie aan de rest van de streamingwereld. Ze zijn vastberaden om ons te verleiden met hun wereldwijde aanbod.

Last but not least, HBO Max. Met 58% van de gebruikers die zich bij hun gelederen scharen, hebben ze een aanzienlijke aanhang opgebouwd. Met exclusieve HBO-content, waaronder kaskrakers als Game of Thrones en The Last of Us, weten ze onze aandacht vast te houden en ons te laten smachten naar meer.

Het streaminglandschap is een waar slagveld geworden, waar elke dienst vecht om onze kostbare kijktijd. Maar laten we eerlijk zijn, wij, de seriefanaten, zijn de uiteindelijke winnaars in dit epische gevecht. Dus ga er maar lekker voor zitten, pak je snacks erbij en geniet van de overvloed aan geweldige content die deze streamingdiensten ons bieden.

Top 10 Streamingdiensten:
1. Netflix - 94%
2. Disney Plus - 65%
3. Videoland - Bijna 65%
4. Prime Video - 61%
5. HBO Max - 58%
6. Viaplay - 32%
7. NPO Start - 26%
8. SkyShowtime - 22%
9. NLZIET - 17%
10. Apple TV - 16%

Let op: Dit zijn de percentages van gebruikers die aangegeven hebben een abonnement te hebben op de betreffende streamingdiensten volgens het onderzoek van MijnSerie onder meer dan vierduizend gebruikers in Nederland.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

BlackBiker
21 juni 2023, 20:35
Leuk onderzoek en leuk lijstje. Leuk gedaan :-)
Het valt me wel op dat Apple TV zo laag scoort. Die hebben toch veel opvallende en vaak erg goede originele content.
3
toetje1977
24 juni 2023, 02:40
Apple TV is op dit moment wel een beetje mijn go to streamingdienst, ondanks dat ik Netflix, Prime, Videoland, SkyShowtime, Disney en HBO heb. Hele goede content en het blijft maar komen op het moment.
0
SLP
24 juni 2023, 04:44
AppleTV is idd nice, maar Hulu en HBO blijven ook favorieten van mij
0
Futsudo
24 juni 2023, 09:01
Zoals ik het onderzoek lees staat Netflix in dit lijstje gewoon bovenaan omdat het al jaren de bekendste is en de meeste mensen gewoon hun abonnement laten doorlopen. Daarnaast kan ook niet iedereen het zich permitteren om meerdere abonnementen te nemen op meerdere diensten dus moet men keuzes maken en dan zal Netflix niet zo snel van de hand worden gedaan en daarom dus ook bovenaan staan. Twee jaar geleden had ik ook geen AppleTV maar ondertussen zijn ze zo goed aan de weg aan het timmeren, wat betreft kwaliteit en aanbod, dat het misschien wel de beste streamingsdienst op dit moment is. Ook zie ik Viaplay in het lijstje en dat zal ongetwijfeld meer met de Formule 1 te maken hebben. Ga je een onderzoek doen op kwaliteit dan zal je een heel ander lijstje gaan krijgen maar alleen zal je dat onderzoek dan kunnen doen onder de mensen die alle streamingsdiensten ook daadwerkelijk kunnen beoordelen.
0
Faceman
24 juni 2023, 14:09
Ik heb Viaplay idd alleen voor F1 en Premier League voetbal, ze worden onderhand zo duur dat ik overweeg om beide sporten op andere, mindere dure, maar ook minder legale manier te gaan kijken. Er staat geen enkele serie op viaplay die mij kan bekoren. Jammer dat ze series/films en sport niet apart aanbieden voor een lagere prijs.
1
JanWillemK
24 juni 2023, 21:46
Inderdaad leuk onderzoek!

Ik beschik over Amazon Prime, HBO Max & Viaplay. Viaplay neem ik eigenlijk alleen af voor het Engels voetbal maar zoals Faceman ook al zegt, ze worden aardig duur dus de kans is groot dat ik mijn abonnement ook afsluit. Maar goed, het blijft alsnog goedkoper dan de wedstrijden fysiek te bezoeken :P Ow, en Viaplay heeft geen optie voor Engelse ondertiteling, dat is de belangrijkste reden voor mij om geen series via Viaplay te kijken.
HBO Max en Amazon Prime houdt ik aan omdat ze zo goedkoop zijn en ze een klein aantal geweldige series hebben die nog lopen. Plus Amazon Prime geeft gratis verzending op amazon.nl.

Ik baal nog steeds dat YouTube Red/Premium toen is gestopt en hun lopende series heeft gecanceld.
Impulse, Wayne, Origin, Aim High, Lifeline, Weird City etc.. Geen geweldige series maar wat luchtiger wegens het lichtere budget.
1
Log in om een reactie achter te laten