Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Streaming-shocker: Warner Bros. Discovery in gesprek om originele HBO-serie te licenseren aan Netflix

Streaming-shocker: Warner Bros. Discovery in gesprek om originele HBO-serie te licenseren aan Netflix

Het lijkt erop dat HBO's ommuurde streamingtuin naar beneden komt.
Deadline heeft begrepen dat Warner Bros. Discovery een aantal titels uit de HBO-bibliotheek gaat verkopen aan concurrent Netflix. Een dergelijke deal zou de eerste keer in bijna tien jaar zijn dat HBO-series op een rivaliserende SVOD-dienst in de VS te zien zouden zijn.

De eerste titel die volgens Deadline deel zal uitmaken van de overeenkomst is Issa Rae-komedie Insecure, die vijf seizoenen liep op HBO en eindigde in december 2021. We horen dat er nog meer titels worden besproken.

Insecure

Volgens bronnen is dit een financiële zet. We hebben gehoord dat HBO-veteranen zich tegen het plan hebben verzet, maar dat de financiële overwegingen van het bedrijf hebben gewonnen. Insiders benadrukken dat de deal nog niet rond is en nog uit elkaar kan vallen, maar hoe dan ook, het markeert een belangrijke strategieverschuiving in het premium pay landschap.

Naar verluidt zullen de series worden gedistribueerd op een niet-exclusieve basis, waardoor ze nog steeds kunnen worden gestreamd op Max.

David Zaslav, CEO van Warner Bros. Discovery, heeft al vroeg in zijn ambtstermijn laten weten dat hij bereid is af te zien van exclusiviteit en inhoud in licentie te geven om de winst te vergroten. Eerder dit jaar heeft Warner Bros. Discovery titels zoals Westworld gedistribueerd naar gratis streamingplatforms zoals Roku en Tubi.

Insecure zelf werd eerder dit jaar uitgezonden op het kabelnetwerk OWN dat eigendom is van Warner Bros. Discovery, een zeldzame recente stap voor een HBO-serie om uitgezonden te worden op de basiskabel.

HBO maakte meer dan tien jaar geleden een grote sprong voorwaarts in buiten-netwerk syndicatie toen het bewerkte versies van Sex and the City verkocht aan TBS (en vervolgens E!/Style), Curb Your Enthusiasm aan TV Guide Channel, Entourage aan Spike en The Sopranos aan A&E voor een blockbuster $200M deal.

The Sopranos

In 2014 sloot HBO een deal met Amazon Prime Video om series als The Sopranos, Deadwood, Six Feet Under en The Wire in licentie te geven. Deze deal werd echter gesloten voordat Amazon een concurrent werd voor premium originals.

Deze laatste stap zou echter een primeur zijn in het streamingtijdperk, zeker gezien de toegenomen verticale integratie van alle grote Hollywoodstudio's. Het komt op een moment dat Zaslav nieuwe manieren probeert te vinden om de bibliotheek van het bedrijf te gelde te maken, terwijl hij doorgaat met een kostenbesparingsplan voor het hele bedrijf.

Het meest verrassende facet van de deal is dat Warner Bros. Discovery een deel van zijn eersteklas programma's zou toestaan op waarschijnlijk zijn grootste rivaal, wat waarschijnlijk de wenkbrauwen deed fronsen in de hele industrie. We hebben een lange weg afgelegd sinds Time Warner baas Jeff Bewkes Netflix vergeleek met het Albanese leger in 2010.

Aan de andere kant is er de hoop dat HBO-series op Netflix extra aandacht krijgen en een nieuw wereldwijd publiek bereiken. Het komt ook slechts zes maanden nadat Zaslav het op Netflix had gemunt nadat hij ongelukkig was geworden met de manier waarop Netflix zijn betalingsvoorwaarden verdeelt.

Netflix en HBO/Warner Bros. Discovery weigerden commentaar te geven.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten