Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nieuw-Zeelandse filmklassieker Once Were Warriors krijgt televisie-adaptatie

Nieuw-Zeelandse filmklassieker Once Were Warriors krijgt televisie-adaptatie

De klassieke Nieuw-Zeelandse roman Once Were Warriors, gedenkwaardig verfilmd door Lee Tamahori in 1994, krijgt een televisiebewerking.
In het originele boek en de film Once Were Warriors wordt een familie die afstamt van Māori krijgers geteisterd door een gewelddadige vader en de maatschappelijke problemen van het behandeld worden als verschoppelingen.

De film uit 1994, met Temuera Morrison en Rena Owen in de hoofdrollen, kreeg veel goede kritieken en werd bekroond met de New Zealand Film & TV Awards, nadat hij ook in Venetië en Toronto had gespeeld.

Embed from Getty Images

Alan Duff (foto), de schrijver van de roman en Rick Selvage, uitvoerend producent van The Wheel of Time zitten achter het project in televisievorm. Een vervolgroman van Duff, genaamd Once Were Warriors: Generations, is ook in de maak.

De nieuwe roman brengt de familie Heke dertig jaar vooruit naar het heden met een nieuwe generatie personages en verhalen. De nieuwe roman en serie spelen zich af in Auckland en Rotorua, Nieuw-Zeeland.

Duff werkt voor de televisiebewerking samen met Onphaya's Selvage en diens productiepartner Peta Johnson, die beide uitvoerend producent voor de serie zullen zijn.

Volgens de producenten vormen "politieke aspiraties, financiële plannen, culturele botsingen en een zoektocht naar verlossing de kern van deze serie, gefilterd door de kenmerkende Māori-cultuur en het meedogenloze verleden van de familie Heke. De serie speelt zich af tegen de achtergrond van de multiculturele samenleving van Nieuw-Zeeland en de universele sociaaleconomische spanningen van de huidige tijd....".

Duff zei: "Het zijn deze wereldwijde thema's die me inspireerden om deze familiesaga uit te breiden en naar het heden te brengen en om een producerende partner te vinden die de visie begreep en de gevoeligheden bezat die nodig waren om het naar een wereldwijd publiek te brengen. Het zal je hart breken. Het zal je geest doen stijgen en je zintuigen doen trillen. Dat beloof ik."

Selvage van Onphaya: "Wie kan de kracht weerstaan van een Once Were Warriors-verhaallijn die verteld wordt door de ogen van de rijke inheemse Māori-cultuur en de schoonheid van Nieuw-Zeeland. Ik werd aangetrokken door de passie in Alan's verhalen en de spannende nieuwe moderne wereld die hij heeft gecreëerd met de familie Heke, hun persoonlijke uitdagingen en uiteindelijke triomf."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten