Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Beacon 23 verhuist naar MGM+ na eerder gecanceld te zijn door Spectrum en AMC

Beacon 23 verhuist naar MGM+ na eerder gecanceld te zijn door Spectrum en AMC

Beacon 23, het sciencefictiondrama met Lena Headey (Game of Thrones) en Stephan James (Surface), heeft een nieuw thuis.
De thrillerserie volgt twee mensen wiens lot met elkaar verstrengeld raakt nadat ze samen vast komen te zitten aan het einde van het bekende universum. Headey's Aster vindt op mysterieuze wijze haar weg naar een eenzame bakenwachter, op zijn vuurtoren in de donkerste uithoeken van de ruimte.

Er ontspint zich een spannende wilsstrijd als James' personage zich begint af te vragen of Aster vriend of vijand is, omdat haar vermogen om haar agenda en motieven te verhullen haar tot een geduchte tegenstander kan maken.

14077 Beacon 23 foto

MGM+ heeft Beacon 23, die oorspronkelijk was aangekondigd door Spectrum Originals en AMC Networks, nu opgepikt. De Amazon-gerelateerde streamer zal de serie op zondag 12 november lanceren.

De verrassende stap komt nadat Spectrum zich terugtrok uit de originele programmering en AMC Networks zijn eigen originele titels terugschroefde. Beacon 23 zat daardoor zonder thuis als gevolg van de Spectrum-beslissing en de beslissing van AMC Networks, dat een tweede licentieovereenkomst voor de serie had, om kosten te besparen en 400 miljoen dollar aan inhoud af te schrijven.

Het is het einde van een lange weg voor de serie, die oorspronkelijk werd besteld in 2020. Spectrum en AMC hadden de serie al vernieuwd met een tweede seizoen in augustus 2022, een paar maanden na aanvang van de productie, met Glen Mazzara van The Walking Dead aan boord als showrunner en uitvoerend producent.

Beacon 23 wordt geproduceerd door Boat Rocker, is gebaseerd op het boek van Hugh Howey en is gecreëerd door Zak Penn.

James speelt Halan, de bewaker van Beacon 23, een man die in volledige eenzaamheid leeft aan de rand van het universum, een toestand die zijn geestelijke gezondheid aantast. Hij wordt geplaagd door littekens en geheimen uit het verleden en raakt verzeild in een gespannen conflict met een vrouw die net zulke diepe geheimen heeft als hijzelf.

Penn en Mazzara zijn de uitvoerende producenten naast David Fortier, Ivan Schneeberg, James Middleton, Nick Nantell, Tina Thor, Katie O'Connell Marsh, Elisa Ellis, Liz Varner, Ira Steven Behr, Daniel Percival, Joy Blake, Lena Headey en Stephan James.

Boat Rocker houdt toezicht op de wereldwijde distributie en licenties voor Beacon 23.

"Beacon 23 is een serie in de beste traditie van tot nadenken stemmende genreverhalen," zegt Michael Wright, hoofd van MGM+. "Met de ongelooflijke visie van Zak Penn en Glen Mazzara, meeslepende optredens van Lena Headey en Stephan James en een opwindend ontwerp voor het opbouwen van de wereld, is Beacon 23 essentieel om te bekijken voor fans van eersteklas sciencefictiondrama."

"We zijn verheugd om Beacon 23 naar MGM+ te brengen en kijkers kennis te laten maken met een wereld in de donkere uithoeken van de ruimte waar niets is wat het lijkt," voegen David Fortier en Ivan Schneeberg, co-uitvoerende voorzitter, Boat Rocker Media en co-voorzitter, Boat Rocker Studios, toe. "Beacon 23 is een zeldzame psychologische thriller met rijke personages en aangrijpende verhaallijnen die je naar onverwachte plaatsen brengen. We zijn onze creatieve partners dankbaar voor het tot leven brengen van dit epische verhaal."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten