Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Productiemaatschappij A24 (Euphoria) ontwikkelt Magnolia Parks-romans tot televisieserie

Productiemaatschappij A24 (Euphoria) ontwikkelt Magnolia Parks-romans tot televisieserie

Euphoria-producent A24 heeft zich gewend tot een serie zelfgepubliceerde, TikTok-bekende romans voor zijn nieuwste project uit het Verenigd Koninkrijk.
De onafhankelijke studio heeft de rechten verworven van de Magnolia Parks-boeken van Jessa Hastings, die viraal gingen op TikTok en worden omschreven als Gossip Girl in high society Londen.

Het Magnolia Parks-project is naar verluidt redelijk op weg naar de ontwikkeling en A24 staat op het punt om partnerschappen voor de serie aan te gaan. Het bedrijf weigerde commentaar te geven.

De eerste roman in de reeks volgt het verhaal van de mooie maar neurotische Londense socialite Magnolia Parks en BJ Ballentine, de jongen die haar hart brak.

14253 Magnolia Parks

Het tweede boek van Hastings (foto), Daisy Haites, breidt de wereld van Magnolia uit door mede-Londense 'It Girl' Haites te volgen, de erfgename van een crimineel imperium die wanhopig een normaal leven nastreeft.

Het derde en vierde boek keren respectievelijk terug naar het perspectief van Parks en Haites. Ze zijn getiteld Magnolia Parks: The Long Way Home en Daisy Haites: The Great Undoing.

The Magnolia Parks hashtag heeft meer dan 68 miljoen views op TikTok, met tientallen jonge vrouwen die video's posten waarin ze hun liefde voor de serie verklaren. #JessaHastings heeft nog eens 27 miljoen views.

Hastings, die in Australië is geboren en haar tijd nu verdeelt tussen Londen en Zuid-Californië, heeft vorig jaar de film- en televisierechten verworven als onderdeel van de uitgeefdeals voor de boeken.

Ze heeft zich gewend tot het Britse team van A24, dat mede wordt geleid door Piers Wenger, de voormalige BBC-directeur van drama die toezicht hield op succesvolle doorbraaktitels als Normal People en I May Destroy You. Voormalig BBC filmbaas Rose Garnett werkt naast Wenger.

Andere televisie-projecten op de Britse lijst van A24 zijn onder andere een adaptatie van de met een 2020 Booker Prize bekroonde roman Shuggie Bain van Douglas Stuart , die is opgezet voor de BBC. Het bedrijf is ook bezig met de adaptatie van The List van Yomi Adegoke voor de BBC en Max.

De Britse uitgever Orion Fiction heeft de wereldrechten voor de boeken van Hastings, terwijl Bloom Books de Amerikaanse rechten heeft.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten