Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Harry Potter-serie van HBO heeft zijn schrijver en regisseur gevonden

De Harry Potter-televisieserie van HBO begint vorm te krijgen.
Succession-duo Francesca Gardiner en Mark Mylod hebben getekend als respectievelijk schrijver en regisseur.

Dit komt vier maanden nadat werd onthuld dat Gardiner een van de drie finalisten was voor de prijs om de klassieke franchise opnieuw vorm te geven voor het kleine scherm. Gardiner versloeg Tom Moran en Kathleen Jordan om de opdracht in de wacht te slepen.

15604 Francesca Gardiner en Mark Mylod

Gardiner (foto, links), die adviserend producent was voor seizoen drie en seizoen vier van het familiedrama Succession onder leiding van Brian Cox, zal fungeren als showrunner en uitvoerend producent, terwijl Mylod (foto, rechts), die meer dan een dozijn afleveringen van de serie regisseerde, meerdere afleveringen zal regisseren en ook uitvoerend zal produceren.

Dit komt nadat werd aangekondigd dat Harry Potter van een HBO Max Original naar HBO verhuist als onderdeel van een heroverweging van de strategie van Warner Bros Discovery. De serie staat gepland voor 2026.

De serie, die nog in ontwikkeling is, wordt een "getrouwe" bewerking van de boeken van J.K. Rowling en zal een nieuwe cast hebben.

Harry Potter wordt geproduceerd door Warner Bros Television en Rowling's Brontë Film and TV. Rowling, Neil Blair en Ruth Kenley-Letts van Brontë Film and TV zullen de productie uitvoeren naast Gardiner en Mylod en David Heyman van Heyday Films, die de films produceerde.

Voordat ze werkte aan Jesse Armstrongs creatie Succession, was Gardiner uitvoerend producent van HBO en BBC-fantasie coproductie His Dark Materials en was ze co-uitvoerend producent van AMC's Killing Eve. Ze schreef ook mee aan series als The Rook van Starz en The Man in the High Castle van Amazon.

Andere regieklussen van Mylod in het verleden zijn Game of Thrones, The Last of Us, Minority Report, Backstrom, Shameless (US) en Entourage.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten