Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De lijst van best betaalde acteurs, komedieacteurs zijn grootverdieners

De lijst van best betaalde acteurs, komedieacteurs zijn grootverdieners

Mocht je denken aan een andere carrière of je weet nog niet wat je wil gaan doen na je studie, komedieacteur worden lijkt me een zeer goede stap in de richting van miljonair worden. Heb je dus humor en de lachers altijd op je hand, ik zou zeggen probeer het eens.

Forbes heeft de lijst van de vijftien best betaalde acteurs uitgebracht van 2015 (gemeten van 1 juni 2014 tot 1 juni 2015). En wat blijkt, komedie betaald het beste. Het is ook niet zo raar dat The Big Bang Theory zo lang doorgaat. De acteurs willen er nog lang niet mee stoppen zolang hun bankrekening er steeds leuker uitkomt te zien. Je maakt mensen aan het lachen en je mag daarvoor een dikke cheque in ontvangst nemen, dat noem ik pas humor. Van de vijftien best betaalde acteurs zijn er namelijk elf die werkzaam zijn in de humor business.

Hieronder zie je de volledige lijst zoals Forbes die heeft uitgebracht:

1) Jim Parsons - $29 miljoen
- Met 29 miljoen dollar gaat Jim Parsons die Sheldon Cooper speelt in The Big Bang Theory riant aan kop. Daarbij wordt de 42-jarige meervoudige Emmy winnaar enorm geholpen door het nieuwe contract dat hij samen met zijn mede-acteurs tekende bij CBS want verleden jaar stond Parsons slechts op de negende plaats van de Forbes Lijst.

2) Johnny Galecki - $27 miljoen
- ‘Slechts’ 2 miljoen dollar scheelt het tussen de nummer één en twee. De 40-jarige Johnny Galecki verdient 27 miljoen dollar om mensen aan het lachen te maken. Galecki speelt Leonard Hofstadter in The Big Bang Theory, die het appartement deelt met Cooper (Parsons) en hoopt eens te gaan trouwen met zijn buurmeisje Penny (Kaley Cuoco-Sweeting).

3) Mark Harmon - $20 miljoen
- Met 20 miljoen dollar, misdaad loont toch iets minder dan humor, staat Mark Harmon op een gedeelde derde plaats. De inmiddels 63 jarige acteur die al 13 seizoenen Leroy Jethro Gibbs speelt in NCIS bij CBS, is ook bekend van de series From the Earth to the Moon, Chicago Hope, St. Elsewhere, 240-Robert en Centennial.

3) Simon Helberg - $20 miljoen
- Net als Harmon verdiende Simon Helberg, die Howard Wolowitz speelt in The Big Bang Theory, ook 20 miljoen dollar. De 34-jarige acteur heeft in 2013 de prijs voor Beste Mannelijke Bijrol gewonnen bij de Critics Choice Television Awards.


3) Kunal Nayyar - $20 miljoen
- De eveneens 34-jarige acteur Kunal Nayyar verdiende net als Helberg en Harmon 20 miljoen dollar. Nayyar speelt de Indiase Rajesh Koothrappali in The Big Bang Theory die lange tijd niet kon praten tegen vrouwen, behalve als hij alcohol had gedronken. Inmiddels heeft hij een hondje en een vriendin. Het negende seizoen van The Big Bang Theory is van 21 september te zien bij CBS.

3) Ashton Kutcher - $20 miljoen
- De nummer vier die met 20 miljoen dollar op de derde plaats staat is Two and a Half Men acteur Ashton Kutcher (37). Kutcher speelde ook in de series Punk'd en That 70's Show. Kutcher verving Charlie Sheen in Two and a Half Men en die aflevering op 19 september 2012 werd bekeken door 28,7 miljoen mensen.

7) Jon Cryer - $15 miljoen
- De 1 meter 75 lange acteur Jon Cryer staat op een gedeelde zevende plaats met een verdienste van 15 miljoen dollar. Cryer, die dit jaar Abraham zag (50 jaar), speelde Alan Harper in de komedieserie Two and a Half Men. Hij heeft in alle 12 seizoenen meegespeeld. Cryer speelde ook gastrollen in de series Mom, Hannah Montana, Becker, The Practice en Two Guys and a Girl.

7) Ray Romano - $15 miljoen
- Dat stand-up komedie ook wat op kan leveren bewijst Ray Romano (57). Hij staat ook op de zevende plaats met 15 miljoen dollar. De Everybody Loves Raymond acteur is diversen malen genomineerd voor de Emmy en heeft hem ook meerdere malen mee naar huis kunnen nemen.

9) Patrick Dempsey - $12 miljoen
- Op de negende plaats staat Dr. McDreamy met een inkomen van 12 miljoen. Niet slecht voor een 49-jarige spetter die Dr. McDreamy (Derek Shepherd) speelt in de ziekenhuisserie Grey's Anatomy. Dempsey speelde dezelfde Derek Shepherd in de serie Private Practice.

9) Simon Baker - $12 miljoen
- Simon Baker (46) verdiende net zoveel als Dempsey van 1 juni 2014 tot 1 juni 2015. Baker, die bekend is geworden als Patrick Jane in The Mentalist, heeft ook in de volgende series gespeeld; Smith, Into the West, The Guardian en Heartbreak High.

11) Ty Burrell - $11,5 miljoen
- Komediant Ty Burrell (48) staat op de elfde plaats met een jaarlijks inkomen van 11,5 miljoen dollar. De acteur die momenteel in de komedieserie Modern Family de rol speelt van Phil Dunphy is genomineerd voor een Emmy en een Screen Actors Guild Award voor zijn rol in de serie. Burrell en de rest van de Modern Family is vanaf 23 september weer te zien in het zevende seizoen bij ABC.

12) Jesse Tyler Ferguson - $11 miljoen
- The Big Bang Theory is niet de enige komedieserie die een aantal grootverdieners in dienst heeft, de serie Modern Family heeft ze ook. Jesse Tyler Ferguson, de 39-jarige acteur, die Mitchell Pritchett speelt in Modern Family verdiende 11 miljoen dollar.

13) Ed O'Neill - $10,5 miljoen
- Ook voor de 69-jarige Ed O’Neill is Modern Family een aardige inkomstenbron. O’Neill, die we ook kennen als Al Bundy in Married... with Children, harkte in 12 maanden tijd 10,5 miljoen dollars bij elkaar. Niet slecht voor een voormalig schoenenverkoper.

13) Eric Stonestreet - $10,5 miljoen
- De laatste komediant in het rijtje van best betaalde acteurs in 2015 is Eric Stonestreet (43). Hij komt net als O’Neill van Modern Family en net als O’Neill verdiende hij 10,5 miljoen dollar. Eric Stonestreet verdiende een Emmy voor de Beste Mannelijke Bijrol in een Komedie als Cameron Tucker.

15) Kevin Spacey - $9,5 miljoen
- En last maar zeker niet least is de House of Cards (2013) acteur Kevin Spacey. Hij verdiende 9,5 miljoen dollar en staat daarmee op nummer vijftien. Spacey (56) speelt in de Netflix Original House of Cards (2013) de rol van Francis Underwood. Spacey heeft inmiddels een Golden Globe op zak voor die rol en een Emmy Nominatie. House of Cards (2013) keert in 2016 terug met een vierde seizoen.

Volgende week zal Forbes komen met een lijst van best verdiende actrices, uiteraard zullen wij ook die publiceren. Houd het nieuws in de gaten.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten