Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Amazon Prime Video nu in Nederland en België

Amazon Prime Video nu in Nederland en België

Amazon heeft vandaag een persbericht de wereld in gestuurd waarbij ze kenbaar hebben gemaakt dat Amazon Prime Video vanaf vandaag (14 december 2016) beschikbaar is in Nederland en België. Een abonnement gaat in de nieuwe landen voor het eerste half jaar €2,99 per maand kosten, waarbij de eerste week gratis is. Na een half jaar gaat de prijs omhoog naar €5,99 per maand. Er moet worden betaald met een creditcard.

Via Amazon Prime Video en via apps voor Android en iOS is Prime Video beschikbaar. Ook komt de dienst beschikbaar op verschillende smart tv's van onder andere LG en Samsung. Er is nog geen ondersteuning voor Chromecast en Apple Tv. De videodienst is nog niet helemaal gelokaliseerd, want niet alle films en series zijn met Nederlandse ondertitels te zien. Er zijn ook veel programma’s met nasynchronisatie beschikbaar.

Je kunt ook kijken zonder te streamen, dus offline opslaan en later terugkijken is een mogelijkheid bij Prime Video. Ook bij Prime kun je zelf instellen hoeveel data je verbruikt, door aan te geven in welke kwaliteit je wilt streamen: 'good', 'better' of 'best'.

Ga jij je abonneren op Amazon Prime Video?



Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (12)

anonymous
14 december 2016, 12:34
Is die 2,99 voor een half jaar of is het de eerste zes maanden voor 2,99 per maand? En daarna 5,99 per maand? Anders zijn ze wel een heel stuk goedkoper dan Netflix.

Ik ben geen autofanaat en heb dan ook niks met The Grand Tour en voor de rest is het aanbod van Amazon me veel te mager voor een abonnement. Wat de prijs ook mag zijn. Er zullen nog wel 2 of 3 echte eigen toppers, per seizoen, bij moeten komen om dat te veranderen.

Ook jammer dat je alleen kunt betalen via een creditcard en niet via iDeal of een automatische maandelijkse afschrijving.
1
Mandy1966
14 december 2016, 12:40
die 2,99 is per maand. En ze een heel stuk goedkoper dan Netflix want daar kost het 9,99 per maand.

En voorlopig neem ik geen abo, want ik vind het aanbod op zijn zachts gezegd nog erg mager en ik kan ook nog niet kijken via mijn smart tv en met het hele gezin voor de computer of laptop te gaan zitten, zie ik niet zitten.
0
dutchzaphod
14 december 2016, 13:24
Nee! Zie de redenen van H3nDri3 en Roeman;
0
JanWillemK
14 december 2016, 13:51
Het is wel een stuk goedkoper dan Netflix.
Ik begrijp hieruit dat Amazon dus wel alles beschikbaar stelt in verschillende landen..? Sowieso kijk ik de series en films nooit met Nederlandse ondertiteling dus dat is verder geen probleem.
0
anonymous
14 december 2016, 14:12
Zou je Netflix Originals niet missen?
0
ThomasNL92
14 december 2016, 21:26
Reken er maar op zodra er meer content beschikbaar komt op Amazon Prime, de prijs gelijk wordt getrokken aan dat van Netflix.
0
CC11
14 december 2016, 16:59
In België koop je desnoods een prepaid credit card in de plaatselijke supermarkt om de hoek. Staat niet op naam, gewoon betalen en klaar is de spreekwoordelijke Kees.
Praktisch elke bank plus de Post bieden ook een prepaid credit card dus tenzij men in Nederland jaren achter staat op ons, zie ik echt niet wat het probleem is om met een cc te betalen.
Netflix kan je trouwens ook via een giftcard activeren wat eigenlijk net hetzelfde principe is behalve dat de giftcard enkel daar gebruikt kan worden.

Toen ik me heb aangemeld bij Amazon werd er op hun website gewag gemaakt van 40.000 titels die beschikbaar zouden zijn, Netflix biedt momenteel wereldwijd zo'n 15.000 titels aan, series inbegrepen, dus het mager aanbod bij Amazon waarvan sommigen spreken is totaal uit de lucht gegrepen.

De grote vraag is echter of alle content in de prijs is inbegrepen of dat je voor bepaalde zaken extra moet betalen, wat meteen zou kunnen verklaren waarom je bij Amazon enkel met een cc terecht kan want dan kunnen ze direkt van je kaart debiteren.
Ik verwacht eerstdaags een e-mail van Amazon met de info waar en hoe de maand proef te activeren, dus we zullen nog wel zien hoe het verder afloopt.
0
Dore
15 december 2016, 18:17
Ik weet niet hoe makkelijk je in Nederland prepaid-creditcards kan aanschaffen, maar het is natuurlijk een aanfluiting dat je niet op andere manieren kan betalen. En de nederlandse vertegenwoordiger heeft ook al aangegeven dat dat voorlopig ook niet zal gebeuren. Verder lees ik uit eerste recensies dat het huidige aanbod zeer mager is, er bij slechts enkele films ondertiteling aanwezig is en dat er geen ondersteuning is voor chromecast en appletv. Dat verklaart dan ook gelijk de lage prijs. Voorlopig zullen ze zelfs niet eens een concurrent van Videoland zijn, laat staan Netflix
0
anonymous
15 december 2016, 18:26
x-on:Dore Primera en de AH verkopen sowieso wel prepaid-cards volgens mij, maar zoals je al aangeeft is het erg amateuristisch dat je niet op een andere manier kunt betalen. Bij Netflix heb je volgens mij wel 4 of 5 verschillende manieren.
0
Dore
15 december 2016, 18:28
Oh cc11 mijn reactie was een algemene reactie, niet op jouw verhaal.
Kan beter niet meer via de app reageren denk ik haha
1
CC11
15 december 2016, 18:50
Als het huidige aanbod volgens eerste recensies zeer mager is dan vrees ik er inderdaad voor dat Amazon niet al zijn content vrij geeft tegen de prijs van een abonnement en je voor bepaalde films en series zal moeten bij betalen.

Verder lijkt het me ook dat ze niet echt voorbereid zijn om stormenderhand de markt in te palmen want heb al meer gelezen dat er nauwelijks sprake is van ondertiteling en een totaal gebrek aan ondersteuning voor smart-TV, Chromecast en andere is natuurlijk ook niet echt een verkoopargument waarmee je klanten aantrekt.

Zoals iemand al eerder aangaf is ook het ééntalig Frans op de Belgische website waar je jezelf kan aanmelden niet erg verstandig te noemen.
0
sophis
14 december 2016, 22:13
Als ik de site oproep in Vlaanderen is ie helemaal in het Frans, en nergens een knop om de taal te wisselen. Weer de zoveelste Amerikaan die denkt dat er alleen Frans wordt gesproken in Belgie. In Vlaanderen wordt het zo alvast een fiasco.

*aanvulling* Inmiddels een email ontvangen van Amazon met de nodige excuses en ... we have immediately contacted our concerned department and forwarded your remarque so that dutch language should be introduce for this.

0
Log in om een reactie achter te laten