Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Akkoord bereikt, staking van schrijvers lijkt van de baan

De schrijvers lijken een akkoord te hebben bereikt, een schrijversstaking is afgewend.

De deadline, waarover MijnSerie op 7 april al schreef, was al verstreken maar de onderhandelaars zijn toch tot een overeenkomst gekomen. De weken van onderhandeling hebben toch goed uitgepakt voor de schrijvers en ze hebben een deal gemaakt voor de komende drie jaar.

Na zeven lange weken van onderhandelingen hebben de Writers Guild of America (WGA) en Alliance of Motion Pictures and Television Producers (AMPTP) toch een akkoord weten te bereiken, uren nadat de deadline van 2 mei was verstreken. Deze overeenkomst voorkomt dat de schrijvers, leden van WGA, gaan staken en daarmee de series en films tot een halt worden gebracht.

De schrijvers waren onder andere niet tevreden over het feit dat veel series minder afleveringen krijgen. Hierdoor krijgen ze minder betaald voor hetzelfde aantal uren werk. En kennelijk zat niemand te wachten op een staking, want het nieuw contract tussen beide partijen werd met gejuich binnengehaald. Zie tweet hieronder;

Een bron meldt: “Het was een lange nacht, maar we wisten dat dat zou gaan gebeuren.” Helaas zijn er nog geen details vrijgegeven welke aspecten van het contract precies behandeld zijn en onder welke voorwaarden het nieuwe driejarige contract getekend gaat worden. Volgens bronnen, zijn de grote lijnen wel oké, maar zijn er nog kleinere issues die aangepakt moeten gaan worden. De Magere Hein van Series heeft zijn zeis voorlopig weer in de kast gezet.

Was jij bang dat het tot een staking zou komen? Ben je blij dat er een deal is gemaakt?


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (12)

winthoos
3 mei 2017, 14:15
Was jij bang dat het tot een staking zou komen? NEE. Ben je blij dat er een deal is gemaakt? JA
0
Rochette
3 mei 2017, 15:34
Ja, ik was bang voor een staking. dat was een paar jaar geleden ook al zo'n ramp. Gelukkig is het voorbij.
En ik hoop dat de series weer 22 afleveringen krijgen ipv de 10 of minder die ze tegenwoordig doen/maken.Dat is zeker een gevolg van de vorige staking, als ik het bericht lees.
0
anonymous
3 mei 2017, 15:38
De reden dat er kortere seizoenen zijn is het succes dat HBO, Netflix, AMC en nog wat kabelzenders behalen met zulke series. Maar de commerciëlen (CBS, ABC, NBC, FOX en The CW) zullen, zeker voor de herfst series, vrijwel altijd gaan voor seizoenen met minimaal 22 afleveringen.
2
Rochette
3 mei 2017, 15:48
Ja, daar heb je wel gelijk in. Het is allemaal begonnen met GoT en Vikings :(
Maar dat waren wel heftig goede series. :) Dan is het minder erg. Ik hoop dat je gelijk krijgt.
0
anonymous
3 mei 2017, 22:28
Er waren al korte series voor GoT en Vikings hoor. HBO heeft nooit seizoenen gehad van 20+ afleveringen volgens mij.
0
tweemaalh
4 mei 2017, 01:09
Klopt inderdaad. Het is echter dat de populariteit van zulk soort series zo rond de tijd dat Game of Thrones op de buis kwam echt begon te exploderen.

Het ligt heel erg aan het format van de serie welke lengte en structuur er per seizoen het beste past. Procedurals (zoals de Chicago-series, NCIS, CSI e.d.) en comedyseries kunnen makkelijk 22 afleveringen bevatten omdat het elke keer korte verhaallijnen zijn die in 40 minuten opgelost worden. Series met een langere doorlopende verhaallijn hebben baat bij korte seizoenen om te voorkomen dat alles eindeloos opgerekt wordt zonder dat het verhaal vooruitgaat. 10 afleveringen Game of Thrones per jaar is wat mij betreft wel genoeg.
0
anonymous
3 mei 2017, 15:35
Ik vreesde wel even voor een staking. Al las je wel overal dat ze dicht bij een akkoord waren dus zolang als in 2007 verwachtte ik het deze keer niet. Blij dat het opgelost is.
1
JanWillemK
3 mei 2017, 16:08
Ik heb liever eigenlijk alleen maar series waarbij de seizoenen 13 afleveringen of minder bevatten. Meer kwaliteit en geen nutteloze fillers..
4
winthoos
3 mei 2017, 16:15
Daar ben ik het helemaal mee eens. Bij sommige series niet zoals de Chicago's maar vele andere series komt geen eind aan.
0
renzoroy
3 mei 2017, 16:34
precies, plus ik heb nog zoveel series die ik wil zien, als die allemaal 22 eps zijn kom ik daar helemaal nooit meer aan toe :P
0
winthoos
3 mei 2017, 16:43
Ik ook. Zoveel heb ik nog in de opslag. Ik kom er helemaal niet aan toe, Ben van de week wel begonnen aan die verschillende series (van de opslag) en heb 1 of 2 afleveringen bekeken. Velen had ik gelijk al, daar ga ik mijn tijd niet aan besteden en velen waarvan ik dacht die moeten nog even wachten.
1
Rochette
4 mei 2017, 10:53
Tja, dat snap ik wel. Een gebrek aan tijd.. Gelukkig heb ik daar geen last van. Ik heb net 5 seizoenen zitten kijken van "Friday Night Lights". Goeie serie trouwens. Kijkt lekker weg :)
0
Log in om een reactie achter te laten