Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van Jos Herbrink

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van Jos Herbrink

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Jeetje, of ik ook een top 5 lijstje wil maken met mijn favoriete series. Nou, dit is niet gemakkelijk om te doen. Ik ben programmeur, en als oprichter van MijnSerie hou ik me voornamelijk bezig met het bouwen en onderhouden van de website en de apps. Ik kijk veel series, maar schrijf er eigenlijk niet over. Daar heb ik mijn fantastische schrijversteam voor. Excuses dus voor als mijn schrijfstijl nog wat te wensen over laat.

Ik kijk veel verschillende series. Tijdens het eten vind ik het heerlijk om twintig minuten series te kijken. Maar deze heb ik niet opgenomen in de top 5 omdat, als ik naar mijn top tien kijk, er geen één twintig minuten serie in staat. Ik heb ze er daarom stiekem onder gezet. Verder heb ik ook gekeken naar de andere top 5 lijstjes, zodat niet steeds dezelfde series worden getipt.

5. The Night Of


Het is al even geleden dat ik deze serie gezien heb, namelijk in 2016. Maar wat een fantastische serie is dit! Deze serie had de beste nieuwe of beste miniserie mogen winnen tijdens de serie van het jaar verkiezing in 2017 maar kwam helaas niet verder dan de vierde plaats. The Night Of gaat over de moord op een jong meisje. Nasir Kahn heeft haar tijdens zijn rit naar een feestje opgepikt en rondgereden door de stad waarna ze beide naar huis gaan. Als hij enkele uren later wakker wordt in het huis van de vrouw blijkt ze vermoord te zijn. Nasir wordt gezien als hoofdverdachte, hoewel hij zich niets meer kan herinneren van de nacht. Te zien bij Ziggo.

4. Band of Brothers


Tja, dit blijft toch een geweldig serie. Mocht je hem nog niet hebben gezien, gelijk doen! Mocht het al een tijdje geleden zijn, dan is er nu genoeg tijd om hem opnieuw te bekijken. Dit heb ik ook gedaan, mijn vriendin had de serie namelijk nog nooit gezien. Afgelopen week hebben we de dvd's gepakt en de serie (opnieuw) gezien. Te zien bij Ziggo, of op DVD.

3. The Boys


Zoveel series die over superhelden gaan. In veel van die series zijn de helden 'goed' en proberen ze de wereld te redden van het kwaad. The Boys gaat over hoe superhelden misbruik maken van hun kracht in plaats van ze te gebruiken voor juiste doeleinden. Een hele andere kijk op de superhelden series, echt leuk. Te zien bij Amazon.

2. Shameless (US)


Dit is de enige serie die je niet kan zien via een legale dienst in Nederland. Maar eigenlijk moet je deze wel gezien hebben. De serie gaat over een verknipte familie die de bizarste dingen mee maken. Het kan niet gek genoeg. Het knappe van de serie is dat de makers elke keer wat nieuws bedenken, zelfs na tien seizoenen! De serie verveelt totaal niet en kijkt heerlijk weg.

1. Better Call Saul


Eén van mijn favoriete series is zijn voorloper: Breaking Bad. Maar Better Call Saul vind ik nu misschien wel beter dan Breaking Bad. In BCS volg je Jimmy McGill die uiteindelijk Saul Goodman zal worden die bekend is uit Breaking Bad. Wat ik er zo goed aan vind? Alles. Better Call Saul is net als Breaking Bad te zien bij Netflix.

Daarnaast nog een paar heerlijke twintig minuten series. Deze 'moet' je gezien hebben: Parks and Recreation, Community, The Office, Brooklyn Nine-Nine, Modern Family, How I Met Your Mother, Silicon Valley, Young Sheldon, The Good Place en Ash vs Evil Dead. Ik ben er vast nog wel een paar vergeten maar hiermee zou je het moeten redden in deze periode. Binnenkort meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.

Bedankt voor het lezen!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten