Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? De top 5 beste fantasy-series

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? De top 5 beste fantasy-series

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog een mooie lijst van Lucas Verbunt
Het is fantasy genre is enorm veelzijdig. Wil je vampieren en weerwolven? Liever heksen en tovenaars? Of toch demonen en andere magische werelden? Het kan allemaal. Het is dan ook ontzettend lastig om slechts vijf series uit te kiezen. Maar we hebben ons best gedaan.

5. The Magicians


Wat vind ik deze serie toch heerlijk. Het eerste seizoen vond ik minder sterk en ik had moeite om er doorheen te komen. Vanaf het tweede seizoen heeft The Magicians echter echt z'n stem gevonden. De serie is ontzettend grappig, al moet je wel van de humor houden. Het is een verfrissing in het fantasy genre.

4. The Dragon Prince


Dit is een animatieserie van de makers van Avatar: The Last Airbender. Het is lang niet zo goed als die serie (haast onmogelijk), maar is desondanks erg sterk. Het verhaal heeft draken, elven, koningen en andere fantasy elementen. Het derde seizoen rond het verhaal mooi af. De optie op een vierde seizoen staat nog open.

3. The Umbrella Academy

Vorig jaar verscheen deze superheldenserie op Netflix. Ik vond het een hele aangename verassing. Het verschillende krachten concept vind ik altijd erg tof, dus dat is mooi meegenomen. Bovendien heeft de serie een aantal grote namen in de cast, zoals Kate Walsh, Mary J. Blige en Ellen Page.

2. His Dark Materials


Een aantal jaar geleden werd al een poging gedaan om de boeken van Philip Pullman tot leven te brengen. Die mislukte helaas. Deze keer is het beter gelukt. Deze urban fantasy serie heeft pratende ijsberen, dæmons en politiek. Ik kan niet wachten tot seizoen twee uit komt!

1. Penny Dreadful


Wellicht is Penny Dreadful niet de eerste serie waar je aan denkt bij het fantasy genre. Deze horror serie zit echter boordevol heksen, vampieren en demonen. Erg fantasy als je het mij vraagt. Ook dit is een van de beste series dit ik ooit heb gezien

Er zijn natuurlijk nog super veel andere series in het fantasy genre die de moeite waard zijn. Game of Thrones, Locke & Key, The Witcher, The Vampire Diaries, Supernatural en meer. Alles al gezien van dit lijstje? Of zijn deze series niet jouw ding? Dan komen er binnenkort nog meer top 5 lijstjes aan.


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

sirTruffleheart
21 mei 2020, 17:06
Fijn dat The Dragon Prince ertussen staat, deze serie verdient wel wat liefde.
0
tweemaalh
21 mei 2020, 17:29
Oeh, His Dark Materials! Prachtige serie die het boek ook recht doet
0
Megafluffy86
21 mei 2020, 21:43
Penny Dreadful. Een van de beste horror/fantasieseries.
0
BlackBiker
22 mei 2020, 10:43
Mooie lijst. The Magicians staat nog op mijn kijklijst. Met animatieseries heb ik niet zo veel en de anderen heb ik allemaal gezien.
En je hebt gelijk. In dit genre is een overvloed aan leuke series.
Zo heb je nog "Midnight, Texas", "The Librarians", "Warehouse 13", "True Blood" en zo kan ik nog wel even doorgaan :-).
0
Log in om een reactie achter te laten