Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Casting nieuws voor Dangerous Liaisons

Casting nieuws voor Dangerous Liaisons

De cast voor de Starz-serie Dangerous Liaisons is bekend gemaakt. Onder andere de Nederlandse Carice van Houten (Game of Thrones) vervult een rol in de serie.
Dangerous Liaisons is een hervertelling van de klassieke 18e-eeuwse roman van Pierre Choderlos de Laclos. De serie draait om markiezin Camille de Merteuil en de Vicomte de Valmont. Aan de vooravond van de revolutie worden ze verliefd op elkaar in Parijs. Ze zijn gedreven om de fouten uit hun verleden recht te zetten en stijgen op uit de sloppenwijken van Parijs en vechten om hun plek in het hoogste van de Franse aristocratie, waarbij ze zowel de adel als elkaar verleiden en manipuleren om te overleven. Alice Englert (Ratched) en Nicholas Denton (Glitch) vervullen de hoofdrollen.

Lesley Manville (The Crown) gaat de rol van Genevieve de Merteuil vervullen. Ze is een markiezin die Camille's mentor wordt in de wereld van de Parijse adel. Michael McElhatton (Game of Thrones) speelt Jean de Merteuil, de echtgenoot van Genevieve de Merteuil. Hij is een machtige markies die de opkomst van Camille in de samenleving bedreigt.

Carice van Houten (Game of Thrones) is te zien als Jacqueline de Montrachet, een vrome edelvrouw met een mysterieuze band met Camille. Paloma Faith (The Umbrella Academy) gaat de rol van Florence de Regnier, een speelse en vurige edelvrouw, vervullen. Kosar Ali (Rocks) zal te zien zijn als Victoire, Camille's sprankelende, cynische en dappere beste vriend.


Lesley Manville

Nathanael Saleh (The Letter for the King) speelt Azolan, Valmonts zachtaardige en bedachtzame jonge metgezel. Hakeem Kae-Kazim (Intergalactic) speelt Majordome, die het huis Merteuil runt. Hilton Pelser (The Kissing Booth) vervult de rol van Gabriel Carrè, een politieagent die geobsedeerd is door Camille. Colette Dalal Tchantcho (The Witcher) is te zien als Ondine de Valmont, de stiefmoeder van Pascal Valmont. Maria Friedman (EastEnders) is te zien als Berthe, een bruisende naaister in Parijs.

Lucy Cohu (COBRA) speelt Christine de Sevigny, een slimme, ambitieuze hertogin en aartsvijand van Camille. Fisayo Akinade (Ordinary Lies) vervult de rol van Chevalier de Saint-Jacques, de favoriete componist van koningin Marie Antoinette en de beste vriend van Pascal Valmont. Mia Threapleton (A Little Chaos) speelt Rose, een beïnvloedbare jonge prostituee en droomt van een beter leven en Clare Higgins (The Worst Witch (2017)) is Madame Jericho, de excentrieke eigenaar van een bordeel in de sloppenwijken van Parijs.


Hakeem Kae-Kazim
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten