Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Castingnieuws voor comedy-pilot The Franchise van HBO

Castingnieuws voor comedy-pilot The Franchise van HBO

The Franchise, een pilot voor een HBO-comedy die een wrange blik werpt op het maken van superheldenfilms, heeft zijn cast gevonden.
Het project van Sam Mendes en Armando Iannucci heeft Billy Magnussen, Jessica Hynes, Darren Goldstein, Lolly Adefope en Isaac Powell gecast als vaste castleden en Daniel Brühl en Richard E. Grant als terugkerende gastacteurs.

The Franchise volgt een hoopvolle bemanning die gevangen zit in het disfunctionele, onzinnige, vrolijke hellandschap van franchise superheldenfilms. Als en wanneer ze eindelijk de dag halen, is er een vraag die ze onder ogen moeten zien: Is dit de nieuwe dageraad van Hollywood of de laatste stand van de cinema? Is dit een droomfabriek of een chemische fabriek?

De serie komt uit het brein van Mendes en markeert het eerste Amerikaanse regie-project voor een televisieserie van de filmregisseur van onder meer de James Bond-films Skyfall (2012) en Spectre (2015).



Billy Magnussen (foto, Tell Me a Story) speelt Adam, Jessica Hynes (Years and Years) kruipt in de huid van Steph, Darren Goldstein (Ozark) is te zien als Pat, Lolly Adefope (Ghosts (2019)) speelt Dag en Isaac Powell (American Horror Story: NYC) is Peter, terwijl Daniel Brühl (The Alienist) Eric speelt en Richard E. Grant (Dispatches from Elsewhere) vertolkt Peter.

The Franchise wordt geproduceerd door Iannucci, via zijn Dundee Productions, en Mendes, via zijn All3Media-gesteunde productiemaatschappij Neal Street Productions. Mendes, die een Oscar won voor American Beauty en die het idee voor The Franchise bedacht, zal ook regisseren.

Jon Brown is de showrunner, schreef de pilot en zal samen met Pippa Harris, Nicolas Brown, Julie Pastor, Keith Akushie, Marina Hyde en Jim Kleverweis de productie verzorgen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten