Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Joel Kinnaman gecast als CIA-agent in Debriefing the President

Joel Kinnaman gecast als CIA-agent in Debriefing the President

The Killing en Altered Carbon alum Joel Kinnaman gaat de hoofdrol spelen in AR Content's bewerking van John Nixon's Debriefing the President.
Het project, dat wordt geproduceerd door Alexander Rodnyansky, was eerder gekoppeld aan Ziad Doueiri om te regisseren als een speelfilm, maar vanwege planningsredenen is hij afgehaakt en zal het project doorgaan als een gelimiteerde serie.



Kinnaman (foto) speelt de rol van voormalig CIA-analist Nixon, die het non-fictie boek schreef over zijn ervaring als eerste Amerikaan die Saddam Hussein identificeerde en ondervroeg na zijn gevangenneming in 2003.

Nixon was een senior leiderschapsanalist bij de CIA van 1998-2011, die regelmatig schreef voor en briefde aan de hoogste niveaus van de Amerikaanse regering en later leiderschapsanalyse onderwees aan de nieuwe generatie analisten van de Sherman Kent School, het interne analytische opleidingscentrum van het agentschap.

Nadat hij had bevestigd dat de gevangene inderdaad Hoessein was, die een bekende tribale tatoeage op de rug van zijn rechterhand had en een litteken van een schotwond uit 1959, begon Nixon Hoessein te ondervragen en was verrast door zijn bevindingen. In plaats van een meedogenloze despoot die massavernietigingswapens wilde opslaan, had Hoessein de besluitvorming over zijn buitenlands beleid overgelaten aan zijn luitenants en leek hij meer gericht op het schrijven van een roman.

Hoessein had ook niet begrepen waarom hij na 9/11 het middelpunt was geworden van de Amerikaanse woede en Nixon kwam weg in ongeloof dat inlichtingendiensten van Amerika en de regering van George W. Bush zich zo hadden vergist in hun redenen om het land te storten in het schrikbewind van een Iraakse bezetting.

"Toen ik deze prachtige bewerking van John Nixons memoires ontving, was ik meteen enthousiast om mee te doen," zei Kinnaman. "Het is een zeer intelligent karakterdrama waarin het psychologische kat-en-muisspel tussen John Nixon en Saddam Hoessein ook een nieuw licht zal werpen op de chaos achter de tweede Irak-oorlog. Ik kon niet enthousiaster zijn om dit filmstuk te maken met Alexander Rodnyansky en zijn getalenteerde team van producenten."



Rodnyansky (foto) voegde eraan toe: "Ik ben blij en enthousiast dat Joel meedoet aan Debriefing the President. Ik geloof dat we de beste acteur hebben gevonden om het complexe en genuanceerde personage John Nixon te spelen. Ik ben al jaren een groot bewonderaar van Joel's werk in zowel film als televisie en zijn inzet en betrokkenheid bij de ontwikkeling van ons project maakt hem een integraal onderdeel van dit verhaal."

Kinnaman speelt momenteel in de sciencefiction-serie For All Mankind van Apple TV+ en is ook bekend van zijn rol als kolonel Rick Flag in de films Suicide Squad en The Suicide Squad.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten