Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Lindy Booth gecast als Maria in Metropolis van Apple TV+

Lindy Booth gecast als Maria in Metropolis van Apple TV+

Lindy Booth (The Librarians) gaat de hoofdrol spelen tegenover Briana Middleton in Apple TV+'s dramaserie Metropolis.
De serie is geïnspireerd op Fritz Lang's klassieke sciencefictionfilm uit 1927, van Mr. Robot-bedenker Sam Esmail en UCP, waar hij een algemene deal heeft.

Booth zal Maria spelen, een van de hoofdpersonages in de film, geregisseerd door Lang en geschreven door Thea Von Harbou. De film is gebaseerd op diens roman uit 1925 en speelt zich af in een futuristische stedelijke dystopie en volgt de pogingen van Freder, de rijke zoon van de stadsbaas, en Maria, een heilige figuur voor de arbeiders, om de enorme kloof tussen de klassen in hun stad te overbruggen en de arbeiders samen te brengen met de stadsbaas.

Middleton speelt de hoofdrol van de serie, Finnie Polito, een nieuw personage, aangezien de televisieserie een nieuw verhaal vertelt.



Booth (foto) is vooral bekend om haar hoofdrol in vier seizoenen van TNT's The Librarians (2014) en haar rol in ABC's Grey's Anatomy, en heeft onlangs een terugkerende rol gekregen in de nieuwe DC-serie Gotham Knights. Daarnaast was zij te zien in gastrollen in onder andere Paramount's Star Trek: Strange New Worlds, CW's The Flash (2014) en ABC's Stumptown.

Metropolis wordt geproduceerd door Esmail via zijn deal met UCP, een divisie van Universal Studio Group, en Chad Hamilton, via Anonymous Content.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten