Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Clancy Brown gecast als slechterik in The Penguin

Clancy Brown gecast als slechterik in The Penguin

Clancy Brown (Dexter: New Blood) zal een terugkerende rol spelen als Salvatore Maroni in de gelimiteerde HBO Max Original.
Het achtdelige DC Studios drama zal de Batman misdaadsaga voortzetten die Matt Reeves begon met Warner Bros' The Batman en draait om het personage The Penguin dat in de film door Colin Farrell wordt gespeeld.

Maroni verscheen in Amerikaanse stripboeken uitgegeven door DC Comics. Hij is een machtige maffiabaas en gangster in Gotham City en een vijand van Batman. Hij was ook degene die de arme Harvey Dent verminkte.



Behalve in Dexter: New Blood speelde Brown (foto) ook in tal van andere televisieseries. Zo speelde hij de rol van de 37e President van Amerika, Lyndon B. Johnson in een aflevering van Netflix' The Crown, en terugkerende rollen in onder andere Sleepy Hollow en Billions. Binnenkort is Brown ook te zien in de spinoff van The Boys, Gen V.

Andere castleden in The Penguin naast Farrell en Brown zijn Cristin Milioti (The Resort), Rhenzy Feliz (Marvel's Runaways), Michael Kelly (House of Cards (2013)), Shohreh Aghdashloo (The Expanse) en Deirdre O'Connell (The Path).

De serie wordt geproduceerd door Reeves, Farrell en Dylan Clark, Lauren LeFranc, die ook schrijft en fungeert als showrunner, Craig Zobel (Mare of Easttown), die de eerste drie afleveringen regisseert en Bill Carraro.

The Penguin is gebaseerd op personages die door Bob Kane en Bill Finger voor DC zijn gecreëerd. De serie wordt geproduceerd door Reeves' 6th & Idaho Productions en Dylan Clark Productions in samenwerking met Warner Bros Television, waar Reeves en 6th & Idaho een algemene overeenkomst hebben. 6th & Idaho's Daniel Pipski is ook uitvoerend producent en Rafi Crohn is co-uitvoerend producent.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

BlackBiker
BlackBiker 6 maart 2023, 16:13
Sinds zijn schitterende vertolking van de Kurgan in de eerste (en beste) Highlander film, heb ik hem altijd graag antagonisten zien spelen. Dit is een acteur die altijd wat toevoegt. There can be only one!
Futsudo
Futsudo 7 maart 2023, 10:40
Ik heb het meeste genoten van hem als Brother Justin in de HBO serie Carnivàle. Een Amerikaanse fantasyserie dat zich afspeelt in de jaren 30.
Log in om een reactie achter te laten