Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Robert De Niro gecast in misdaadserie Bobby Meritorious van Paramount+

Robert De Niro gecast in misdaadserie Bobby Meritorious van Paramount+

Robert De Niro is verbonden aan een hoofdrol in een door Billy Ray geschreven misdaad-dramaserie die in de maak is bij Paramount+.
Tweevoudige Oscarwinnaar De Niro zal Bobby Meritorious leiden, een originele serie die afkomstig is van Paramount Television Studios. Preet Bharara, die tussen 2009 en 2017 de Amerikaanse procureur voor het zuidelijke district van New York was, is een van de uitvoerders.

Paramount deed de toezegging om het project te ontwikkelen na het winnen van een concurrerende situatie.



Het is het tweede televisieproject van De Niro (foto) in een paar weken tijd, nadat de samenzweringsthriller Zero Day van Eric Newman een gelimiteerde serie op Netflix kreeg.

De serie Bobby Meritorious speelt zich af te midden van een Amerikaans advocatenkantoor in één van de zuidelijke wijken van New York. Een soeverein koninkrijk met schijnbaar onbeperkte macht en reikwijdte. Maar nu is er een informant in de grootste zaak van het advocatenkantoor. Avery 'The Sage' Accomando, gespeeld door De Niro, is klaar om deze legendarische instelling te verscheuren. Slechts één man kan hem tegenhouden, een legendarische ex-agent die liefkozend bekend staat als Bobby Meritorious. De strijd tussen deze twee giganten is een gevecht voor gerechtigheid zelf.

Ray zal schrijven en produceren. Op televisiegebied is Billy Ray vooral bekend van het schrijven en regisseren van The Comey Rule van Showtime onder leiding van Jeff Daniels, gebaseerd op James Comey's A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership. Hij schreef en regisseerde ook The Last Tycoon. Aan de filmkant is Ray de schrijver achter Richard Jewell, Captain Phillips en The Hunger Games.

De Niro zal ook produceren samen met zijn productiepartner Jane Rosenthal en Berry Welsh, die werkt bij Tribeca Productions. Peter Gethers zal ook produceren samen met Preet Bharara.

Eerder deze maand bestelde Netflix Zero Day, wat De Niro's eerste televisierol zal zijn. De serie, van Eric Newman, Noah Oppenheim en Michael S. Schmidt, wordt geregisseerd door Leslie Linka Glatter en stelt de vraag hoe we de waarheid kunnen vinden in een wereld in crisis, een wereld die schijnbaar wordt verscheurd door krachten buiten onze controle.

Genomineerd voor zeven Academy Awards, heeft De Niro er twee gewonnen. Eentje als Beste Acteur voor Raging Bull en een als Beste Bijrol voor The Godfather Part II. Hij ontving ook verschillende Emmy-nominaties, waaronder Beste Acteur voor zijn rol als Bernie Madoff in HBO's Wizard of Lies.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten