Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Harvey Keitel gecast in Sky/Peacock-serie The Tattooist of Auswitz

Harvey Keitel gecast in Sky/Peacock-serie The Tattooist of Auswitz

Harvey Keitel gaat de hoofdrol spelen in Sky/Peacock's komende televisieverfilming van The Tattooist of Auschwitz.
De voor een Oscar genomineerde Ierse acteur zal de hedendaagse Lale Sokolov spelen. Zijn jongere zelf zal worden gespeeld door Jonah Hauer-King (World On Fire), die in 1942 in Auschwitz aankomt en een van de tätowierer (tatoeëerders) wordt, belast met het inkten van identificatienummers op de armen van medegevangenen.



Ongeveer zestig jaar later ontmoet de Sokolov van Keitel (foto) de beginnende schrijfster Heather Morris (Melanie Lynskey, Yellowjackets). Sokolov, onlangs weduwe geworden, vindt de moed om de wereld zijn verhaal te vertellen terwijl hij geconfronteerd wordt met de traumatische geesten uit zijn jeugd. Anna Próchniak (Baptiste) en Jonas Nay (Deutschland 83, 86, 89) spelen ook mee.

Andere castleden zijn Tallulah Haddon (Taboo (2017)) als Hanna, Mili Eshet als Ivana, Yali Topol Margalith in haar eerste televisierol als Cilka, Phénix Brossard (Riviera) als Leon, Ilan Galkoff (Good Omens) als Aaron, en Marcel Sabat als Tomas.

Morris schreef de bestseller en is story consultant bij het project van Synchronicity Films en Sky Studios, met Jacquelin Perske als hoofdschrijver.

Keitel zei: "Het liefdesverhaal in dit project, tegenover de horror, getuigt van de geest en de goedheid van mensen." Bekend van vele films, waaronder Reservoir Dogs, Thelma & Louise, The Piano en Pulp Fiction, speelde Keitel ook televisierollen. Zo was hij te zien in Life on Mars (US), de miniserie Mike en de rol van FBI-agent Peter Sadusky in National Treasure: Edge of History, een rol die hij ook speelde in de twee National Treasure films.

The Tattooist of Auschwitz is een van de meest spraakmakende projecten van Sky en Peacock, dat in handen is van Comcast. De serie is een coproductie van Sky Studios en Peacock, waarbij NBCUniversal Global Distribution en All3Media International gezamenlijk de internationale verkoop van de serie verzorgen. Sky is te zien in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, Viaplay heeft de rechten verworven in een aantal andere Europese landen en Stan is te zien in Australië.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten