Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Cast van Zero Day met Robert De Niro wordt flink uitgebreid met bekende acteurs

Cast van Zero Day met Robert De Niro wordt flink uitgebreid met bekende acteurs

De cast van Netflix-serie Zero Day wordt uitgebreid met vier bekende acteurs: Lizzy Caplan, Jesse Plemons, Joan Allen en Connie Britton.
De Niro produceert en leidt de cast van Zero Day als George Mullen, een enorm populaire, maar gecompliceerde, voormalige Amerikaanse president die uit zijn pensioen wordt gehaald om een commissie te leiden die een verwoestende wereldwijde cyberaanval moet onderzoeken.

Lizzy Caplan, Jesse Plemons, Joan Allen en Connie Britton zijn nu gecast voor hoofdrollen tegenover De Niro in de gelimiteerde samenzweringsthriller.

Caplan speelt Alexandra Mullen, een jong congreslid dat afstand probeert te nemen van de politieke erfenis van haar vader. Plemons is Roger Carlson, voormalig 'body man' van Mullen die op zoek is naar een terugkeer op het nationale podium naast haar. Allen speelt Sheila Mullen, voormalig First Lady en genomineerd voor de federale rechtbank, wiens professionele ambities achterblijven bij de politieke carrière van haar man. Britton speelt Valerie Whitesell, een slimme, intelligente politieke medewerkster die Mullen's voormalige stafchef was.

13448 Zero Day castingfoto

Caplan is bekend van haar rollen uit de televisieseries Masters of Sex van Showtime, Sky One's Das Boot, Hulu's Castle Rock, Apple TV's Truth Be Told (2019), Fleishman is in Trouble van FX on Hulu, Party Down van Starz en is binnenkort te zien in Paramount+ serie Fatal Attraction.

Plemons is bekend als Todd uit AMC's Breaking Bad, een rol die hij hernam in het filmvervolg El Camino: A Breaking Bad Movie. Andere televisierollen had Plemons in onder andere NBC's Friday Night Lights, FX's Fargo en Love and Death van HBO Max.

Allen heeft ook al aardig wat rollen in verschillende bekende televisieseries op haar naam staan. Zo speelde zij in HBO's Luck, AMC's The Killing, ABC's The Family en Apple TV's Lisey's Story.

Britton was afgelopen jaar te zien in Apple TV's Dear Edward en speelde eerder in de televisieseries Friday Night Lights van NBC, ABC's/CMT's Nashville, American Horror Story van FX, Bravo's/USA Network's Dirty John, 9-1-1 van FOX en HBO's The White Lotus.

Zero Day, van bedenker/schrijver/uitvoerend producent Eric Newman onder zijn Grand Electric Productions deal met Netflix, en bedenker/schrijver/uitvoerend producent Noah Oppenheim, stelt de vraag: hoe vinden we de waarheid in een wereld in crisis, een wereld die lijkt te worden verscheurd door krachten buiten onze controle? En in een tijdperk dat bol staat van complottheorieën en uitvluchten, hoeveel van die krachten zijn producten van ons eigen handelen, misschien zelfs van onze eigen verbeelding?

Pulitzer Prize-winnaar Michael S. Schmidt is ook gecrediteerd als maker/uitvoerend producent van de zes afleveringen tellende serie. Jonathan Glickman produceert met zijn productiebedrijf Panoramic Media, Lesli Linka Glatter (Homeland) zal alle afleveringen regisseren en ook uitvoerend produceren.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten