Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
FX's Alien-serie heeft zijn eerste hoofdrolspeelster gecast

FX's Alien-serie heeft zijn eerste hoofdrolspeelster gecast

FX's Alien-serie van Fargo-bedenker Noah Hawley cast zijn hoofdrol, en het zet een trend voort voor de langlopende sci-fi franchise.
De Alien-televisieserie heeft eindelijk zijn hoofdrol gecast na jaren van beperkte productie updates. Voor het eerst aangekondigd in 2020, is de Alien-serie gemaakt door Noah Hawley, die terugkeert naar FX nadat hij succes had met Fargo en Legion. Hoewel precieze details over de plot nog niet bekend zijn, zal de komende Alien-serie plaatsvinden in de niet al te verre toekomst op de planeet Aarde, een zeldzaamheid voor de sci-fi franchise die in 1979 begon.



Nu, na beperkte Alien updates in de afgelopen jaren, heeft het project eindelijk zijn eerste casting beslissing genomen. Volgens Variety is voor de Alien-serie Sydney Chandler (foto) gecast in een hoofdrol. Net als Hawley, brengt de Alien-serie Chandler terug naar FX nadat ze in de gelimiteerde serie Pistol speelde.

Hoewel details over haar personage geheim worden gehouden, zet Chandlers casting duidelijk een trend voort in de langlopende sci-fi franchise. Sigourney Weaver debuteerde als de nu iconische Ellen Ripley in Ridley Scott's originele Alien en keerde later terug voor drie vervolgen. Zelfs toen de franchise afstand nam van Ripley voor de prequel Prometheus en het vervolg daarop Alien: Covenant is het iconische vrouwelijke personage een duidelijke inspiratiebron voor Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) en Daniels (Katherine Waterston).

Fede Álvarez's nieuwe Alien-film zal ook een vrouwelijke hoofdpersoon bevatten, gespeeld door Cailee Spaeny.

Aangezien Ripley niet zal terugkeren in de Alien-televisieserie, is het logisch dat de eerste versie van de franchise op klein scherm de trend van vrouwelijke hoofdrolspelers voortzet. Als vorige voorbeelden een indicatie zijn, zal een beetje Ripley ook in Chandlers nieuwe hoofdpersonage zitten. De casting is de eerste belangrijke ontwikkeling na een lange periode van beperkte updates. De Alien-serie zal later dit jaar in productie gaan, zoals eerder beloofd door FX baas John Landgraf.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten