Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Gillian Anderson gecast in Netflix-serie The Abandons van Kurt Sutter

Gillian Anderson gecast in Netflix-serie The Abandons van Kurt Sutter

Gillian Anderson (The Crown, Sex Education) zal een hoofdrol spelen in The Abandons, de actiedramaserie die zich afspeelt in het Westen van Kurt Sutter (Sons of Anarchy).
Anderson speelt Constance, de matriarch van de rijke familie Van Ness die het mijnbouwfortuin van haar man erfde en vervolgens verdubbelde. Ondanks het inherente vooroordeel van de stad tegen vrouwen, creëerden haar geld, charme en meedogenloosheid een netwerk van politieke bondgenoten. Voor haar gaan macht, rijkdom en afkomst boven alles.

The X Files-actrice werd in de rol gecast voordat de schrijversstaking begon. Variety meldde als eerste de casting van Anderson.



Anderson (foto) speelde onlangs Eleanor Roosevelt in The First Lady van Showtime en Vivienne Beaumier in de speelfilm White Bird. Daarnaast kreeg ze meerdere onderscheidingen voor het tot leven brengen van Margaret Thatcher in Netflix's The Crown. Ze is misschien wel het meest bekend om haar Emmy-, Golden Globe- en SAG Award-winnende optreden als Dana Scully in The X Files.

Binnenkort zal ze Emily Maitlis spelen tegenover Rufus Sewell in de Netflix-film Scoop, een dramatische hervertelling van het BBC televisie-interview uit 2019 van prins Andrew door presentatrice en journaliste Emily Maitlis.

Lena Headey, bekend van Game of Thrones, speelt ook een hoofdrol in The Abandons, dat een groep verschillende buitenbeentjes volgt terwijl ze hun Manifest Destiny nastreven in het Oregon van 1850 terwijl een corrupte macht en rijkdom, die hun land begeert, hen probeert te verdrijven. Deze in de steek gelaten zielen, het soort verloren zielen dat aan de rand van de samenleving leeft, verenigen hun stammen om een familie te vormen en terug te vechten. In dit bloedige proces wordt 'gerechtigheid' opgerekt tot over de grenzen van de wet. The Abandons verkent de dunne lijn tussen overleven en de wet, de gevolgen van geweld en de ondermijnende kracht van geheimen terwijl deze familie vecht om hun land te behouden.

Sutter heeft de serie gemaakt en is showrunner en uitvoerend producent. Emmy Grinwis is ook uitvoerend producent naast regisseurs Stephen Surjik (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy) en Otto Bathurst (Peaky Blinders, Halo).
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten