Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Daily Wire onthult hoofdrolspeler voor dramaserie The Pendragon Cycle

The Daily Wire onthult hoofdrolspeler voor dramaserie The Pendragon Cycle

The Daily Wire heeft de hoofdrolspeler gecast voor de scriptserie The Pendragon Cycle, die in Europa gefilm wordt.
Nieuwkomer Tom Sharp is gecast als de hoofdrolspeler in het grootste film- of televisieproject van het mediabedrijf tot nu toe.

Het zeven afleveringen tellende drama is een heruitvinding van de mythe van Koning Arthur, die zich afspeelt aan het einde van Romeins Brittannië toen heidense stammen oorlog voerden met Saksische en Pictische indringers, en met elkaar.

14071 Tom Sharp in The Pendragon Cycle

Sharp (foto) zal Merlijn spelen, de zoon van een Atlantische prinses en de bard Taliesen, die zijn vaders visie van een 'Koninkrijk van de Zomer' nastreeft - een Brittanië verenigd in vrede. Om deze droom te verwezenlijken, moet Merlijn eeuwenoude kwaden overwinnen en navigeren door zowel de val van de Romeinse bezetting als de opkomst van het christendom op zoek naar een koning die het eiland van de machtigen kan verenigen.

De serie wordt geregisseerd door Jeremy Boreing, mede-CEO van Daily Wire, die zijn taken bij het mediabedrijf neerlegt om het project te leiden. Het team is niet op zoek naar een SAG-AFTRA interim-overeenkomst. In september beginnen de opnames.

The Daily Wire zegt dat de 'wereldwijde' zoektocht naar Sharp maanden heeft geduurd. Ze beschrijven hem als "een arbeidersjongen uit een arbeidersgemeenschap die op dat moment geen vertegenwoordiging had en een zelf opgenomen auditie indiende via de in Groot-Brittannië gevestigde Spotlight casting service".

De acteur werd verdedigd door casting directors David Guglielmo en Jeremy Zimmermann en hij doorliep extra rondes van lezingen en interviews voordat hij in zee ging met entertainment advocaat Jared Bloch die zijn deal afhandelde. Volgens de producenten vloog Sharp vervolgens naar Boedapest, Hongarije, om te beginnen met fitnesstraining, repetities, paardrijlessen en een stunt-bootcamp om zich voor te bereiden op de rol.

De Brit had eerder een kleine rol in de Gerard Depardieu-komedie Nobody's Perfect! uit 2017 en acteerde in korte films, waaronder de film Lancelot uit 2017.

De DailyWire+/Bonfire Legend-serie is geïnspireerd op de boekenreeks The Pendragon Cycle van Stephen R. Lawhead. De productie is momenteel aan de gang in Hongarije en Italië met een geplande release op DailyWire+ in 2024.

"Pendragon is het meest ambitieuze project dat we ooit hebben aangenomen en we zijn blij dat we in Tom Sharp een echt talent als hoofdrolspeler hebben", aldus regisseur en producent Boreing. "Zijn diepgang als acteur maakt hem de perfecte keuze om de legendarische held tot leven te brengen. Merlijn is een van de meest iconische personages aller tijden en ik twijfel er niet aan dat dit een doorbraakrol voor Tom zal blijken te zijn."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten