Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Vicky McClure (Line of Duty) gecast als hoofdrolspeler voor Paramount+ UK's Insomnia

Vicky McClure (Line of Duty) gecast als hoofdrolspeler voor Paramount+ UK's Insomnia

Vicky McClure, bekend van de Britse misdaadserie Line of Duty, gaat de cast leiden van het Paramount+ UK drama Insomnia.
In maart werden voor het eerst details onthuld over de serie van Left Bank Pictures, een bewerking van Sarah Pinborough's thriller over slaaptekort, en nu is de casting onthuld voor de geplande lancering in 2024. Bovendien heeft McClure's productiemaatschappij Build Your Own Films zich bij de productie aangesloten.

Embed from Getty Images

McClure (foto) speelt de succesvolle carrièrevrouw Emma Averill, die vreest dat ze haar verstand aan het verliezen is wanneer haar moeizaam bevochten droomleven begint te veranderen in een nachtmerrie. Een paar weken voor haar veertigste verjaardag stopt Emma met slapen - net zoals haar moeder had gedaan vlak voordat ze een gewelddadige psychotische inzinking kreeg in de nacht van haar eigen veertigste verjaardag.

De cast bestaat verder uit Tom Cullen, Leanne Best, Lyndsey Marshal, Dominic Tighe, Jade Harrison, Corinna Marlowe, Robert Gilbert, Michelle Bonnard, India Fowler en Smylie Bradwell.

Börkur Sigthorsson (The Midwich Cuckoos, Baptiste) zal Insomnia regisseren en zal Andy Harries, Jessica Burdett, Tim Bricknell en Pinborough vergezellen als uitvoerend producent.

McClure is bekend van haar rol in het BBC politiedrama Line of Duty, ITV's bomontmantelingsthriller Trigger Point en Shane Meadows' Channel 4 serie This Is England.

Cullen (The Gold) speelt Emma's liefhebbende echtgenoot Robert, terwijl Smylie Bradwell (Wisting) en India Fowler (The Nevers) Will en Chloe spelen, de kinderen van Emma en Tom. Leanne Best (Young Wallander) is Emma's vervreemde zus Phoebe en Corinna Marlowe is Emma's moeder Patricia.

"BYO Films en ikzelf zijn erg enthousiast om samen te werken met Left Bank aan Insomnia," zei McClure. "Het is een heel andere rol voor mij. Sarah Pinborough heeft een spannend script geschreven. We hebben een fantastische cast, crew en productieteam die allemaal klaar zijn voor een paar zeer bevredigende maanden."

Charlotte Essex is de producent. Pinborough is de schrijfster, die haar roman bewerkt voor het witte doek. Left Banks produceert in samenwerking met All3Media-ondersteunde BYO Films en Sony Pictures Television zal de serie distribueren.

De serie maakt deel uit van de wereldwijde strategie van Paramount+ om tegen 2025 150 internationale Originals te laten maken en sluit zich aan bij Britse Originals zoals A Gentleman in Moscow, The Castaways en The Killing Kind, die eerder deze maand van start ging.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten