Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Lena Olin (Hunters (2020)) gaat hoofdrol spelen in IJslandse dramaserie The Darkness

Lena Olin (Hunters (2020)) gaat hoofdrol spelen in IJslandse dramaserie The Darkness

CBS Studios blijft zich op internationale drama richten. Het bedrijf zit achter de IJslandse serie The Darkness, met in de hoofdrol Lena Olin, voor omroep Síminn.
Olin (Hunters (2020), Riviera) speelt de rol van inspecteur Hulda Hermannsdóttir in de serie, gebaseerd op de thrillerboekenreeks van Ragnar Jónasson. De serie volgt Hermannsdóttir terwijl ze een schokkende moordzaak onderzoekt en tegelijkertijd in het reine komt met haar eigen persoonlijke trauma's. Hulda wordt geconfronteerd met een dreigend vervroegd pensioen en wordt gedwongen een nieuwe partner aan te nemen. Ze is vastbesloten de moordenaar te vinden, zelfs als dat betekent dat ze haar eigen leven in gevaar brengt.



Sam Shore (Mystic) schrijft en Lasse Hallström regisseert de zesdelige serie. De serie wordt geproduceerd door CBS Studios en Stampede Ventures, als onderdeel van de first-look deal tussen beide bedrijven, en het IJslandse productiebedrijf Truenorth. Jónasson is uitvoerend producent. De serie wordt buiten IJsland gedistribueerd door Paramount Global Content Distribution.

Het is de nieuwste internationale serie van CBS Studios na Colin from Accounts, NCIS: Sydney en Gold Diggers.

"Met The Darkness bevestigt CBS Studios haar toewijding aan het vertellen van boeiende verhalen met buitengewoon talent voor en achter de camera", zegt Lindsey Martin, SVP, International Co-Productions & Development, CBS Studios. "Het team was in staat om een visionair, stuwend, Engelstalig misdaaddrama te maken van Jónassons rijke, fascinerende bronmateriaal en we zijn enthousiast voor het publiek om deze spannende serie tot leven te zien komen op het scherm."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
17 oktober 2023, 12:09
Het enige dat niet cliché is in de korte samenvatting is dat het zich in IJsland afspeelt. Voor de rest lijkt het nou niet echt uit te blinken in originaliteit.
1
Log in om een reactie achter te laten