Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Lauren Lyle (Outlander) gecast in Netflix dramaserie Toxic Town

Lauren Lyle (Outlander) gecast in Netflix dramaserie Toxic Town

Outlander-actrice Lauren Lyle is begonnen aan Corby Poisonings-drama Toxic Town van Netflix.
Welke rol Lyle gaat spelen is nog niet bekend, maar ze voegt zich bij een sterrencast met onder andere Aimee Lou Wood (Sex Education), Jodie Whittaker (Doctor Who), Robert Carlyle (Once Upon a Time) en Claudia Jessie (Bridgerton).

De serie is geschreven door Jack Thorne (His Dark Materials) en wordt geproduceerd door Charlie Brooker en Annabel Jones' Netflix-gesteunde Broke & Bones productiebedrijf, bekend van Black Mirror.



Lyle (foto) is waarschijnlijk het bekendst vanwege haar rol als Marsali in drie seizoenen van Starz-kaskraker Outlander tegenover Sam Heughan. Andere rollen zijn in Vigil en Broken (2017), beide voor de BBC.

De actrice heeft net twee BAFTA Scotland-prijzen gewonnen voor haar hoofdrol in ITV's Karen Pirie en speelt samen met Saoirse Ronan in de aankomende indiefilm The Outrun van Nora Fingscheidt, die op Sundance in première gaat.

Toxic Town vertelt over de schandalige lozingen van afval in Corby, Northamptonshire, en de daaropvolgende juridische strijd die de 'Britse Erin Brokovich' is genoemd. Na de sluiting van een van de grootste staalfabrieken van Europa halverwege de jaren tachtig sloopte de gemeente het terrein als onderdeel van een programma voor stadsvernieuwing, waarbij afval met open vrachtwagens door dichtbevolkte gebieden werd vervoerd.

Aan het eind van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig bleek het aantal afwijkingen aan de bovenste ledematen bij baby's die in Corby werden geboren drie keer zo hoog te zijn als bij kinderen die in de omgeving werden geboren. Achttien families spanden een rechtszaak aan die uiteindelijk in 2009 werd gewonnen door het Britse Hooggerechtshof. Een jaar later werd een schikking getroffen.

Thorne, die de gelijksoortige Channel 4-serie The Accident (2019) schreef, heeft de Corby Poisonings eerder een "bepalend moment in de geschiedenis" genoemd.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten