Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
House of Cards (2013)-actrice gecast in Fox-dramaserie Doc

House of Cards (2013)-actrice gecast in Fox-dramaserie Doc

Doc, de adaptatie van de populaire Italiaanse serie Doc - Nelle tue mani van Fox, heeft een hoofdrolspeelster gevonden.
Molly Parker, bekend uit onder andere House of Cards (2013), wordt de hoofdrolspeelster van de nieuwe medische dramaserie Doc. Parker's rol in Doc volgt op haar recente gastrol in een aflevering van Fox/Sony TV's eerste anthologieserie Accused (US).



Doc draait om de hardwerkende, briljante dokter Amy Elias (Parker, foto), hoofd interne geneeskunde en gezinsgeneeskunde in het Westside Hospital in Minneapolis. Nadat een hersenbeschadiging de laatste acht jaar van haar leven heeft gewist, moet Amy navigeren in een onbekende wereld waar ze zich geen patiënten meer kan herinneren die ze heeft behandeld, collega's die ze heeft gekruist, de soulmate van wie ze is gescheiden, de man van wie ze nu houdt en de tragedie die ervoor zorgde dat ze iedereen wegduwde.

Ze kan alleen vertrouwen op haar vervreemde zeventienjarige dochter, die ze zich herinnert als een negenjarige, en een handvol toegewijde vrienden, terwijl ze worstelt om door te gaan met het beoefenen van de geneeskunde ondanks het verlies van bijna een decennium aan kennis en ervaring.

De serie is afkomstig van schrijfster, uitvoerend producent en showrunner Barbie Kligman, uitvoerend producenten Hank Steinberg en Erwin Stoff van 3 Arts, Sony Pictures Television en Fox Entertainment Studios.

Doc, dat oorspronkelijk voor dit seizoen was gepland, zal in het seizoen 2024-25 debuteren. Zoals vorige maand naar voren kwam, zullen de meeste nieuwe scriptseries die waren gepland voor het seizoen 2023-24 volgend seizoen van start gaan vanwege de impact van de dubbele Hollywoodstaking op de productie.

Doc - Nelle tue mani, gecreëerd en geproduceerd door Lux Vide, een bedrijf van Fremantle, draait om een mannelijke arts met geheugenverlies, gespeeld door Luca Argentero, en heeft ook Simona Tabasco en Beatrice Grannò in de hoofdrollen, bekend van hun rollen als respectievelijk Lucia en Mia in seizoen twee van HBO's The White Lotus. Na het sterke debuut in Italië op Rai 1 in 2020, is Doc - Nelle tue mani verkocht aan meer dan 100 landen.

Parker ontving een Emmy-nominatie voor haar rol als House Whip Jackie Sharp in House of Cards (2013). Ze speelde onlangs in de Netflix-serie Lost in Space (2018) en speelde Mrs. Darling in David Lowery's Disney-film Peter Pan & Wendy. Parker is binnenkort te zien tegenover Halle Berry in de aankomende Netflix-film The Mothership en in de indie You Gotta Believe tegenover Greg Kinnear.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten