Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Acteurs gecast voor IJslandse dramaserie The Darkness met Lena Olin (Hunters (2020))

Acteurs gecast voor IJslandse dramaserie The Darkness met Lena Olin (Hunters (2020))

De duisternis daalt neer in IJsland.
The Darkness is gebaseerd op de bestseller thrillerserie van Ragnar Jónasson en volgt inspecteur Hulda Hermannsdóttir terwijl ze een schokkende moordzaak onderzoekt en in het reine komt met haar eigen persoonlijke trauma's. Ze wordt geconfronteerd met vervroegd pensioen en is gedwongen een nieuwe partner aan te nemen. Ze is vastbesloten de moordenaar te vinden, zelfs als dat betekent dat ze haar eigen leven in gevaar brengt.

De eerste opnamen voor de zesdelige Engelstalige drama-coproductie van CBS Studios en Stampede Ventures voor het IJslandse telecom- en streamingbedrijf Síminn zijn aan de gang in de hoofdstad van het land, Reykjavík, en de cast is nu compleet.

14598 The Darkness castleden

Jack Bannon (Pennyworth: The Origin of Batman's Butler), Douglas Henshall (Shetland), Tora Hallström, Þorsteinn Bachmann (Katla), Björn Hlynur Haraldsson (Ófærd/Trapped), Ahd Tamimi (met de klok mee op bovenstaande foto's), Þorvaldur Davíð Kristjánsson (Ráðherrann/Minister), en Árni Þór Lárusson zijn toegevoegd aan de cast, die wordt geleid door Lena Olin (Hunters (2020)).

Suzanne Crowley en Gilly Poole zijn de castingdirecteuren voor het Verenigd Koninkrijk, Tinna Aðalbjörndottir en Andrea Brabin in Reykavík zijn verantwoordelijk voor de casting voor IJsland.

De serie is de eerste die voortkomt uit de internationale first-look deal tussen CBS Studios en Stampede Ventures. In september 2020 werd voor het eerst iets gemeld over beide aspecten van de samenwerking. In de first-look overeenkomst werken ze samen om premium scripted content voor de internationale markt aan te kopen, te verwerven en te ontwikkelen die creatief verankerd is buiten de VS.

CBS Studios coproduceert samen met Truenorth uit IJsland, dat achter de eerste IJslandse coproductie van Netflix zat, Brot/The Valhalla Murders, en de Deense speelfilm Margrete the First. Paramount Global Content Distribution distribueert buiten IJsland.

Sam Shore (Mystic) werd in oktober vorig jaar aangekondigd als schrijver, met Hallströms vader, Oscargenomineerde Lasse Hallström, als regisseur. Greg Silverman en John-Paul Sarni zijn de uitvoerende producenten voor Stampede Ventures, naast schrijver Jónasson. Kristinn Thordarson en Leifur B. Dagfinnsson zijn de uitvoerende producenten voor Truenorth.

Voor CBS Studios is de serie de laatste in haar internationale dramacampagne. Andere titels op het programma zijn Colin from Accounts, de Australische comedyserie die in productie is voor seizoen twee, Munich Games, NCIS: Sydney, King & Conqueror en The Gold Diggers, die geproduceerd wordt met Stampede en Kojo Studios joint venture The Alliance voor de ABC in Australië.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten