Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nieuwe bekende namen voor Ryan Murphy's Monsters: The Lyle and Erik Mendez Story

Nieuwe bekende namen voor Ryan Murphy's Monsters: The Lyle and Erik Mendez Story

Twee bekende acteurs zijn aangetrokken om de hoofdrollen te spelen tegenover Nicholas Chavez en Cooper Koch in Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story.
Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, is het tweede seizoen van de veelgeprezen Netflix misdaad anthologieserie Monster van makers Ryan Murphy en Ian Brennan.

14648 Javier Bardem en Chloe Sevigny

Javier Bardem (foto links) en Chloë Sevigny (foto rechts) spelen respectievelijk Jose en Kitty Menendez, het echtpaar uit Beverly Hills dat werd vermoord door zoons Lyle (Chavez) en Erik (Koch). Het nieuwe seizoen volgt op Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story, met Evan Peters in de hoofdrol als de beruchte seriemoordenaar en werd al snel een van Netflix' populairste Engelstalige series ooit toen het in september 2022 debuteerde.

In 1989 vermoordden Lyle en Erik Menendez hun ouders Jose en Kitty in hun huis in de buurt van Los Angeles. Hoewel ze in eerste instantie niet als hoofdverdachten werden gezien, werd er in de maanden daarna een onderzoek naar hen ingesteld en uiteindelijk bekenden ze vadermoord, terwijl ze tegelijkertijd beweerden dat hun daden voortkwamen uit jaren van fysiek, emotioneel en seksueel misbruik door hun vader. Hun eerste van twee rechtszaken, uitgezonden op Court TV, hield de natie in zijn greep, net als het proces van O.J. Simpson in 1994, en wordt verondersteld een rol te hebben gespeeld in de hedendaagse fascinatie voor 'true crime'.

De aanklager voerde aan dat het tweetal in feite uit was op het erven van het miljoenenvermogen van hun vader en de gebroeders Menendez werden in 1996 veroordeeld tot levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating, hoewel de zaak tot op de dag van vandaag voortduurt. Afgelopen zomer dienden Erik en Lyle documenten in in de hoop op een nieuwe hoorzitting, na de bewering van voormalig Menudo Menudo bandlid Roy Rosselló dat hij op veertienjarige leeftijd werd gemolesteerd door José Menendez.

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story is een van de twee komende seizoenen van de Monster anthologie-serie aangekondigd vanaf november 2022. Het verhaal dat centraal staat in het derde hoofdstuk is nog niet onthuld. Naast de scriptserie over de gebroeders Menendez heeft Netflix ook een speelfilm over het duo in de maak, tot leven gebracht met exclusieve toegang tot de betrokkenen.

Uitvoerend producenten van seizoen twee van Monster zijn Murphy, Brennan, Alexis Martin Woodall, Eric Kovtun, David McMillan, Louise Shore en Carl Franklin.

Bardem, voornamelijk bekend als filmacteur, speelde onlangs King Triton in Disney's The Little Mermaid en is binnenkort te zien in Dune: Part Two, die op 1 maart uitkomt na een staking en de Formule 1-racefilm van Apple met Brad Pitt.

Sevigny werkte onlangs ook samen met Murphy aan Feud: Capote vs. The Swans, die op 31 januari bij FX verscheen. Sevigny speelde onlangs een gastrol in het eerste seizoen van Rian Johnsons veelgeprezen moordmysterie-serie Poker Face, met Natasha Lyonne in de hoofdrol. Andere recente projecten zijn onder andere Luca Guadagnino's Bones and All en series als The Girl From Plainville en Russian Doll.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten