Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Zes acteurs gecast in medisch drama Doc van FOX

Zes acteurs gecast in medisch drama Doc van FOX

FOX heeft de cast voor de nieuwe medische dramaserie Doc samengesteld rond de eerder gecastte hoofdrolspeelster Molly Parker.
De FOX-drama is gebaseerd op de populaire Italiaanse serie Doc - Nelle tue mani, die een mannelijke hoofdpersoon heeft. Het draait om de hardwerkende, briljante Dr. Amy Larsen (Parker), hoofd interne geneeskunde in het Westside Hospital in Minneapolis.

Nadat een hersenbeschadiging de laatste acht jaar van haar leven heeft gewist, moet Amy navigeren in een onbekende wereld waar ze geen herinneringen heeft aan patiënten die ze heeft behandeld, collega's die ze heeft gekruist, de man van wie ze houdt of de tragedie die ervoor zorgde dat ze iedereen wegduwde.

Ze kan alleen vertrouwen op haar vervreemde zeventienjarige dochter, die ze zich herinnert als een negenjarige, en een handvol toegewijde vrienden, terwijl ze worstelt om door te gaan met het beoefenen van de geneeskunde ondanks het verlies van bijna een decennium aan kennis en ervaring.

14980 Castleden Doc foto 1

Omar Metwally (foto, links), Amirah Vann (foto, midden), Jon-Michael Ecker en Anya Banerjee zijn vaste castleden en Scott Wolf (foto, rechts) en Patrick Walker zullen terugkerende rollen hebben in de serie van schrijver, uitvoerend producent en showrunner Barbie Kligman, uitvoerend producenten Hank Steinberg en Erwin Stoff van 3 Arts, Sony Pictures Television en Fox Entertainment Studios. De productie van Doc is begonnen in Toronto, Canada.

Metwally speelt de mannelijke hoofdrol Dr. Michael Hamda, de nieuwe CMO van het Westside Hospital, die een natuurlijke autoriteit en duidelijke intelligentie bezit. Michael werkt hard om menselijkheid terug te brengen in de medische wereld. Hij is opgeleid als arts, maar besefte al snel dat hij achter de schermen meer goeds kon doen, dus haalde hij een MBA en koos hij voor het administratieve pad.

Hoewel Michael gedreven is in zijn carrière, heeft hij zijn gezin altijd op de eerste plaats gezet. En hoewel zijn huwelijk op de klippen liep, is hij nog steeds een uitstekende vader en doet hij zijn best om de gecompliceerde relatie die hij met zijn ex heeft in goede banen te leiden, ondanks het feit dat ze nu samenwerken.

Vann zal Dr. Gina Walker spelen. Gina is een neuropsychiater en al twee decennia Amy's beste vriendin. Ze is geestig, warm en toegewijd. Na het ongeluk is ze ook Amy's dokter. Het is niet makkelijk voor haar om de balans te vinden tussen de twee concurrerende en botsende rollen die ze speelt in Amy's leven - zowel haar dokter als haar vriendin zijn - maar ze bewandelt die dunne lijn met gratie, goede humor en veel liefde. Waar ze soms meer moeite mee heeft is met haar eigen persoonlijke leven.

Wolf is te zien als Dr. Richard Miller. Als behandelend arts is Richard gespannen, ambitieus en bang om fouten toe te geven. Hij is echter erg aardig voor zijn ondergeschikten en volledig toegewijd aan zijn gezin. Hij is dol op zijn vrouw Victoria (een advocate) en hun kinderen. Helaas heeft het recente familiedrama thuis voor opschudding gezorgd en leidt het hem af op het werk. Hij en Amy waren ooit vrienden, totdat zij de felbegeerde positie van Chief van hem 'stal'. Na haar ongeluk is hij terug in de topfunctie. Waar hij zeker weet dat hij thuishoort. Voorlopig...

14980 Castleden Doc foto 2

Ecker (foto links) is Dr. Jake Heller, de toegewijde en charmante hoofdassistent, die zowel professioneel als persoonlijk van Amy houdt. En hoewel ze zich hem pijnlijk genoeg niet meer herinnert, blijft hij Amy's werk in het ziekenhuis verdedigen en steunen. Hoewel Jake warm en leuk is om mee om te gaan, houdt hij veel verborgen - waaronder zijn moeilijke opvoeding en zijn gespannen relatie met zijn ex-vrouw Rachel. De twee delen de voogdij over hun vijfjarige dochter Mia, die het allerbelangrijkste voor Jake is.

Banerjee (foto midden) speelt Dr. Sonya Maitra. Een derdejaars coassistent, ze heeft zelfspot en is grappig - of snauwerig, afhankelijk van met wie ze praat. Ze haat de manier waarop Amy haar en anderen in het ziekenhuis heeft behandeld. Maar het is ingewikkeld, want Jake, die Amy aanbidt, is Sonya's beste vriend. Sonya komt uit een hecht gezin: haar ouders zijn dertig jaar getrouwd en zij is de 'laatste vrijgezel' onder haar broers en zussen. Ze voelt de druk om snel een knoop door te hakken omdat haar biologische klok tikt. Maar helaas is de ware nog niet gevonden. Als ze voor Amy moet zorgen na haar ongeluk, begint ze een andere kant te zien van de baas die ze verafschuwt.

Walker (foto rechts) is te zien als Dr. Theodore 'TJ' Coleman. TJ is een eerstejaars arts-assistent, ontzettend slim, aardig en sterk. Charismatisch met een aanstekelijke lach. TJ is een veteraan en de zoon van twee agenten. Hij en Amy kennen elkaar al heel lang - zij was zelfs zijn inspiratie om arts te worden. TJ houdt dit geheim omdat hij niet wil dat het lijkt alsof hij een voorkeursbehandeling heeft gekregen van het hoofd interne geneeskunde. Als Amy na haar ongeluk weer aan het werk gaat, zal TJ, die nu eigenlijk haar gelijke is, haar steunen en zich volledig inzetten om zijn rolmodel te helpen de uitdagingen van haar nieuwe realiteit aan te gaan.

Metwally was onlangs twee seizoenen te zien in David E Kelley's Big Sky voor ABC en daarvoor in USA Network's Treadstone en Mr. Robot en Showtime's The Affair.

Vann was onlangs te zien in Apple TV+ serie The Changeling en speelde een vaste rol in ABC's How to Get Away with Murder en terugkerende rollen in OWN's Queen Sugar en Quibi's The Fugitive (2020).

Party of Five-alum Wolf had onlangs een vaste rol in de CW-serie Nancy Drew (2019) en speelde in het medisch drama The Night Shift van NBC.

Ecker was vorig jaar te zien in de Freeform-serie The Watchful Eye en had terugkerende rollen in Firefly Lane op Netflix en Chicago Fire op NBC.

Banerjee is bekend van haar rol in het laatste seizoen van NBC's The Blacklist als MI6 Agent Siya Malik.

Walker was onlangs te zien als dominee Wakely in Apple TV's gelimiteerde serie Lessons In Chemistry. Recente serierollen omvatten ook terugkerende rollen in Sam Esmail's Gaslit voor Starz en Apple TV's The Last Days of Ptolemy Grey.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten