Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Oscarwinnares Michelle Yeoh gecast in Blade Runner 2099

Michelle Yeoh heeft haar volgende grote rol gevonden in Blade Runner 2099, de gelimiteerde serie van Prime Video.
De sequelserie volgt op de film Blade Runner 2049 uit 2017 met Ryan Gosling en Harrison Ford. Details over Yeoh's (foto onder) rol zijn nog niet bekend, net als het plot van de serie. Maar het is de nieuwste uitbreiding van de sciencefiction-franchise gebaseerd op Philip K. Dick's baanbrekende roman Do Androids Dream of Electric Sheep, die begon met Ridley Scott's klassieke film Blade Runner uit 1982.



De productie is onlangs in het buitenland begonnen, na een vertraging van bijna een jaar door de dubbele stakingen van 2023. Hoewel de opnames oorspronkelijk in Belfast zouden plaatsvinden, werd de serie na de werkonderbreking verplaatst naar Praag.

Naast showrunner van de gelimiteerde serie is Silka Luisa uitvoerend producent samen met Scott, Alcon Entertainment medeoprichters Andrew Kosove en Broderick Johnson, Alcon's President of Television Ben Roberts, David W. Zucker en Clayton Krueger van Scott Free Productions, Tom Spezialy, Richard Sharkey, Michael Green, Cynthia Yorkin, Frank Giustra en Isa Dick Hackett.

Jonathan van Tulleken regisseert de eerste twee afleveringen en is tevens uitvoerend producent, met Steven Johnson als co-uitvoerend producent. Film United is de productiemaatschappij in Praag.

Vorig jaar werd Yeoh de eerste Oscarwinnaar voor Beste Actrice van Aziatische afkomst met Everything Everywhere All at Once. Ze was onlangs te zien in The Brothers Sun en The Witcher: Blood Origin.

Yeoh is onlangs bekroond met de Presidential Medal of Freedom, de hoogste burgerlijke onderscheiding van het land en zal binnenkort te zien zijn in Jon M. Chu's Wicked. Andere aankomende projecten zijn Star Trek: Section 31 van Alex Kurtzman, waarin ze haar rol van keizer Philippa Georgiou uit Star Trek: Discovery herneemt, en de Avatar-vervolgen van James Cameron.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Aspergio
Aspergio di 14 mei, 00:50
Hoe kan het een prequelserie zijn wanneer het 50 jaar later afspeelt?
JanWillemK
JanWillemK di 14 mei, 08:57
Je hebt gelijk, het betreft hier inderdaad een 'sequel' serie op de 2 films.
Log in om een reactie achter te laten